Дербито на Италия ще завърши без победител


Т. Михайлов

Дербито на Италия ще завърши без победител

Интер - Ювентус
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 29.10.2011г.
Час: 21:45
Съдия:


Интер и Ювентус излизат един срещу друг в 217-ото издание на Дербито на Италия, както през 1967 известният журналист Джани Брера кръщава този двубой. „Старата госпожа“ е пред „нерадзурите“ във временното класиране за пръв път след катастрофалната за тима 2006, когато в следствие на Калчополи „бианконерите“ бяха изхвърлени от Серия А и за пръв път в историята си играха в по-ниска дивизия.

Интер, който заедно с градския си съперник Милан бе считан за основен фаворит за Скудетото започна по ужасяващ начин новата кампания и след серия слаби мачове наставникът Джанпиеро Гасперини бе уволнен и на негово място дойде Клаудио Раниери. Това доведе до стабилизиране на резултатите, особено в Шампионската лига, но в Серия А Интер остава едва 16-ти с 8 точки и изоставане на 8 от лидера Ювентус. В последните си 3 мача Интер записа две победи и равенство, което дойде в междиния кръг срещу Аталанта. Миланци дори можеха да загубят този мач, но резервният страж Кастелаци спаси дузпа в края.

Ювентус се радва на най-добрите си дни в последните 5 години като стартът на „бианконерите“ подсказва, че ще се борят за Скудетото. Отсъствието им от европейските турнири ги улеснява допълнително. Така след 4 победи и 4 равенства „Старата госпожа“ е едноличен лидер с 16 точки като тимът още не е вкусвал поражението. В последния кръг възпитаниците на Антонио Конте пречупиха с 2:1 Фиорентина, прекъсвайки серията си от две поредни равенства с Киево и Дженоа. Това което прави впечатление е, че Ювентус не разчита на головете на един човек, а силата на тима е в колектива.

Клаудио Раниери има известни проблеми със състава като няма да може да разчита на титулярния страж Жулио Сезар, който разтегна влакно по време на двубоя с Аталанта. В защита ще липсват Андреа Ранокия и Валтер Самуел, а в нападение новото попълнение Диего Форлан, който има контузия на крака.

Антонио Конте също няма да разполага с титулярния си вратар Джанлуиджи Буфон, който контузи рамото си на тренировка миналата седмица. Емануеле Джачерини е пред завръщане, но срещата с Интер идва твърде рано за него. Милош Красич бе оставен извън състава срещу Фиорентина по тактически съображения и сега вероятно ще се случи същото.

Дербито идва в много интересен момент за двата тима като Интер има възможността да преобърне и своя и сезона на Ювентус при победа. Последният успех на „синьо-черните“ над този съперник на „Джузепе Меаца“ беше на 16 октовмри 2010 с 2:0. От тогава се изиграха още две срещи завършили при равенство и победа за Юве. От началото на сезона Интер има само една победа в Милано. Ювентус не успя да вкара само в един мач от първите 8 кръга. Дербито обаче рядко се подчинява на логика и статистика. Срещата вероятно ще е равностойна, доста изнервена като равенството изглежда примамлив залог.

Последни 5 изиграни срещи:

Интер:

08 октомври Интер - Лугано 0:2 (Приятелска среща)
15 октомври Катаня - Интер 2:1 (Серия А)
18 октомври Лил - Интер 0:1 (Шампионска лига)
23 октомври Интер - Киево 1:0 (Серия А)
26 октомври Аталанта - Интер 1:1 (Серия А)

Ювентус:

25 септември Катаня - Ювентус 1:1 (Серия А)
02 октомври Ювентус - Милан 2:0 (Серия А)
16 октомври Киево - Ювентус 0:0 (Серия А)
22 октомври Ювентус - Дженоа 2:2 (Серия А)
25 октомври Ювентус - Фиорентина 2:1 (Серия А)


Досегашни срещи:

Интер - Ювентус

171 срещи
50 победи за Интер
44 равенства
77 победи за Ювентус
Голова Разлика: 245:206 за Ювентус


Коефициенти от bet365:
Интер - 2.50
Равен - 3.20
Ювентус - 2.87

Коефициенти от Offsidebet:
Интер - 2.50
Равен - 3.10
Ювентус - 2.80

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
204