Кастелаци спаси Интер


Н. Гавазов

Кастелаци спаси Интер

Аталанта и Интер завършиха при резултат 1:1 в мач от деветия кръг на Серия А. И двата тима започнаха активно срещата, като в първите минути топката много рядко се задържаше в средата на терена и бързи сменяше своя притежател, но до опасни положения така и не се стигна. Постепенно гостите започнаха да завладяват по-голямата част от терена, което в крайна сметка доведе до отбелязване на гол. В 32-та минута „нерадзурите" проведоха атака по десния фланг, във финалната част на която Сарате подаде на Снайдер, който от линията на наказателното поле отправи коженото кълбо в целта

В края на първата част холандският национал бе близо до това да оформи дубъл в мача, след като проби в наказателното поле, но стражът на домакините Консиля се справи блестящо със ситуацията. За сметка на това, Аталанта имаше само един шанс и успя да го реализира минута преди края на редовното време. Бонавентура центрира отляво, изпращайки топката към точката за изпълнение на дузпа и там от „втория етаж" Денис намери мрежата на гостите - 1:1!

На почивката миланци извършиха принудителна смяна и на мястото на стража Жулио Сезар влезе Кастелаци, на когото се наложи веднага да спасява отбора си, след като Бонавентура проби по левия фланг, но вместо да центрира изведнъж нахлу мощно в наказателното поле - стражът на „нерадзурите" бе съобразителен и успя да се справи със ситуацията.

Половин час преди края тимът от Бергамо можеше да поведе в резултата. Моралес здраво се пребори в наказателното поле и хитро подаде топката на свой съотборник, но партньорите на аржентинеца не разбраха неговия замисъл. В 78-та минута Милито пропиля чудесна топка, която получи от Майкон - аржентинецът се засуети в наказателното поле и коженото кълбо ми бе отнето.

В самия край на двубоя Аталанта за малко да грабне трите точки. Киву сгреши в собственото си наказателно поле и извърши нарушение срещу Марилунго и главния съдия Валери бе безапелационен - дузпа! Херман Денис подходи към топката, стрели и успя да излъже Кастелаци, но стражът с краката си отби коженото кълбо! Така и завърши този мач.

 

  Сподели
238