Каляри - Наполи: Буря в Тиренско море


Н. Гавазов

Каляри - Наполи: Буря в Тиренско море

Каляри - Наполи
Стадион: "Сант'Елиа", Каляри
Дата: 23.10.2011г.
Час: 16:00
Съдия: Лука Банти


Срещата Каляри-Наполи ще бъде двубой между два отбора, които в момента се намират на върха в таблицата за класиране. Не е необходимо човек да бъде пророк, за да предскаже, че „партенопеите" пристигат в Сардиния като фаворити, но резултатите, които постигнаха до този момент хората на Масимо Фикаденти показват, че бившият наставник на Чезена е свършил много работа тук. Въпреки домакинското равенство срещу Сиена в предишния кръг, островитяните се представят добре и са трети мач без загуба, а общо от шестте си досегашни срещи, те познават вкуса на поражението само в един двубой - при гостуването си на Палермо, в който за малко да обърнат резултата.

Наполи се прояви много добре по терените на Европа, включително и в последния си мач от Шампионската лига срещу Байерн Мюнхен, но в Серия А изявите на хората на Валтер Мадзари не са толкова убедителни, въпреки че тимът се намира само на две точки от лидера Ювентус. Неаполитанци вече записаха две загуби от началото на кампанията си, а срещу Парма, Фиорентина и Киево успяха да вземат само една точка. Интересното е, че „партенопеите" спечелиха повече точки навън, отколкото на „Сан Паоло", като дори успяха да победят с 3:0 Интер в Милано.

Последната тренировка на Каляри за утрешния мач завърши днес в 17:00 часа българско време и на нея присъстваха абсолютно всички играчи, включително и закупеният през лятото швед Себастиан Ериксон, който обаче е контузен и ще може да бъде полезен на отбора си чак през март. 22-годишният полузащитник във вторник ще бъде представен на пресата, след което ще се прибере в Гьотеборг. Други отсъстващи от тима няма, така че Фикаденти ще може да използва тези футболисти, които реши, че ще са му най-полезни. Вероятно специалистът ще заложи на тактика с един нападател и укрепване на средната линия, където опитният Конти ще трябва да координира действията на Биондини и Найнголан.

За Сардиния няма да пътуват контузените Донадел, Бритос и Пандев, а в по други причини в Неапол остават Чавес, Грава, Ринаудо и Коломбо. След последната тренировка на отбора стана ясно, че Валтер Мадзари смята за срещата с Каляри да направи пет промени в състава си от мача с Байерн Мюнхен - в центъра на отбраната на мястото на мястото на Канаваро ще започне Фернандес, а като външни полузащитници в стартовия състав ще започнат Зунига и Досена. Хамшик също отива на пейката, където са още Маджо и Инлер.

Двубоите между Каляри и Наполи винаги са били вълнуващи и много оспорвани. Преди две години двата тима завършиха при резултата 3:3, след като домакините успяха да върнат двата гола пасив и дори поведоха в мача, преди гостите да изравнят в петата минута на добавеното време. Миналата година пък Лавеци донесе победата с гол в 94-та минута. Какво ще се случи в неделя в акваторията на Тиренско море трудно бихме предвидили, но със сигурност ни очаква истинска буря, в която победител може да бъде всеки един от двата отбора. Ако все пак трябва да изберем кой е фаворит за спечелване на мача, аз бих се спрял на Наполи, но само за това, че „партенопеите" спечелиха повече точки навън, отколкото у дома си, което впрочем се отнася и за Каляри.

Последни 5 изиграни срещи:

Каляри:

17 септември Каляри - Новара 2:1 (Серия А)
21 септември Палермо - Каляри 3:2 (Серия А)
25 септември Каляри - Удинезе 0:0 (Серия А)
02 октомври Лече - Каляри 0:2 (Серия А)
16 октомври Каляри - Сиена 0:0 (Серия А)

Наполи:

24 септември Наполи - Фиорентина 0:0 (Серия А)
27 септември Наполи - Виляреал 2:0 (Шампионска лига)
01 октомври Интер - Наполи 0:3 (Серия А)
15 октомври Наполи - Парма 1:2 (Серия А)
18 октомври Наполи - Байерн Мюнхен 1:1 (Шампионска лига)


Досегашни срещи:

Каляри - Наполи

52 срещи
13 победи за Каляри
21 равенства
18 победи за Наполи
Голова Разлика: 52:41 за Наполи


Коефициенти от bet365:
Каляри - 2.80
Равен - 3.25
Наполи - 2.50

Коефициенти от Offsidebet:
Каляри - 2.80
Равен - 3.15
Наполи - 2.45

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
150