Ювентус - Дженоа: Тежък тест за лидера в класирането


Н. Гавазов

Ювентус - Дженоа: Тежък тест за лидера в класирането

Ювентус - Дженоа
Стадион: "Ювентус Арена", Торино
Дата: 22.10.2011г.
Час: 21:45
Съдия: Андреа Ромео

Ювентус приема Дженоа в среща от осмия кръг на Серия А. „Бианконерите" са единственият отбор заедно с Удинезе, който все още няма загубен мач и това може би е една от причините „Старата дама" да оглавява класирането, а с победата 2:0 над Милан да даде заявка и за спечелване на Скудетото. Този успех над шампионите обаче не може да отклони вниманието на любителите на италианския футбол, че Ювентус записа и равенства срещу Болоня, Киево и Катания. Последният двубой във Верона беше една добра възможност да бъде увеличена преднината, но „летящите магарета", които играят много силно у дома си не позволиха това да се случи и дори в по-голям период от мача превъзхождаха именития си противник.

Дженоа пристига в Торино без победа в последните си три мача - последният успех на „грифоните" е в края на миналия месец, когато победиха Катания с 3:0. Оттогава насам хората на Малесани претърпяха две загуби при гостуванията си на Киево и Парма и в миналия кръг не успяха да победят аутсайдера Лече. Както обикновено се случва на Апенините, тези резултати породиха спекулациите, че президента Енрико Прециози смята да уволни старши-треньора - информация, която бе опровергана от боса, но същевременно бе заявено, че се очаква много повече от отбора.

Наставникът на Ювентус Антонио Конте възнамерява да вземе някои нови тактически решения. Най-напред специалистът смята да изостави старата схема с четирима играчи на предни позиции и да се върне или към схема 4-4-2 или да премине към вариант на игра с един нападател и трима атакуващи полузащитници зад него. Ако се спре на последния вариант, Вучинич може би ще отиде на левия фланг, а Пепе ще застане отдясно на мястото на неубедителния Красич. Ако се върне към старата схема, аз мисля, че тогава Естигарибия ще отиде отляво, а Вучинич и Матри ще са в средата. За мача отпаднаха Буфон, Видал, Джиачирини и Якуинта, което означава, че на вратата ще пази Сторари.

Алберто Малесани със сигурност ще изостави постройката с трима нападатели и ще заложи на схема 4-4-1-1. Най-вероятно Паласио ще води атаката, а Куцка и Янкович ще бъдат по фланговете. Има вариант Меркел да започне като титуляр отляво, но това ще бъде лично решение на наставника на тима. Голямата загуба е наказанието на Каладзе, който заради картона си срещу Рома изгоря за четири мача, контузен е Едуардо.

Според статистиката, Ювентус превъзхожда своя съперник - в исторически план „бианконерите" имат 35 победи, седем равенства и само две загуби тук, като едното поражение е от 1991 година, а другото през 1937-ма, а в последните десет мача „грифоните" взеха само една точка! Сегашното представяне на двата тима също говори в полза на торинци - докато домакините са без загуба, Дженоа вече записа две поражения и допусна във вратата си два пъти повече голове от своя съперник.

Всичко това може би предопределя изхода на срещата, но слабата ефективност на нападателите на Ювентус все някога ще да даде отражение върху крайният резултат в някои от мачовете на отбора. Нека тогава да не се приема като изненада евентуална грешна стъпка на „Старата дама". А срещу отбор като Дженоа това не е изключено да се случи. Лично аз в този мач не бих се доверил изцяло на домакините и ако имам възможност, ще използвам в своите залози и знак за равенство. Иначе, най-добрият отговор на въпроса: „Иска ли Ювентус Скудетото", ще бъде даден с една победа над Дженоа.

Последни 5 изиграни срещи:

Ювентус:

18 септември Сиена - Ювентус 0:1 (Серия А)
21 септември Ювентус - Болоня 1:1 (Серия А)
25 септември Катаня - Ювентус 1:1 (Серия А)
02 октомври Ювентус - Милан 2:0 (Серия А)
16 октомври Киево - Ювентус 0:0 (Серия А)

Дженоа:

18 септември Лацио - Дженоа 1:2 (Серия А)
21 септември Дженоа - Катаня 3:0 (Серия А)
25 септември Киево - Дженоа 2:1 (Серия А)
02 октомври Парма - Дженоа 3:1 (Серия А)
16 октомври Дженоа - Лече 0:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Ювентус - Дженоа

92 срещи
54 победи за Ювентус
19 равенства
19 победи за Дженоа
Голова Разлика: 194:103 за Ювентус


Коефициенти от bet365:
Ювентус - 1.61
Равен - 3.60
Дженоа - 6.00

Коефициенти от Offsidebet:
Ювентус - 1.57
Равен - 3.60
Дженоа - 6.00

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
150