Новият стадион на Ювентус може да бъде затворен


Н. Гавазов

Новият стадион на Ювентус може да бъде затворен

Градската прокуратура на Торино заведе дело срещу строителната компания, която изгради новия стадион на Ювентус, съобщава новината Corriere dello Sport. Според информацията, използваната при строителството стомана не отговаря на нормите и вчера разследващите органи са посетили офисите на „Старата дама" и са иззели всички документи, имащи отношение към изграждането на спортното съоръжение, а освен това за разпит са привикани собственикът на строителната компания, както и двама инженери.

Както е известно, преди месец „бианконерите" гордо представиха „Ювентус Арена" като първият стадион, който е собственост на футболен клуб в Италия. Но сега, ако прокуратурата открие доказателства за нарушения при строителството на съоръжението, властите могат да издадат заповед и да забранят достъпа на хора с цел осигуряване на тяхната безопасност.

Късно снощи Ювентус излезе с изявление на официалния си сайт, в което уверява, че стадиона е напълно безопасен.

„Футболен клуб Ювентус обръща внимание на кмета на Торино и потвърждава, че е информиран за разследването на Прокуратурата в Торино, в което клубът се оказва потърпевша страна. Ювентус потвърждава своята увереност в абсолютната безопасност на конструкцията на стадиона и вече предостави необходимата документация. Ние потвърждаваме, че заплануваните срещи ще се състоят и благодарим на префекта и кмета за ефективното и бързо сътрудничество", се казва в изявление на ръководството на Ювентус.

 

  Сподели
90