Наполи-Парма: Двубой с предрешен край


Н. Гавазов

Наполи-Парма: Двубой с предрешен край

Наполи - Парма
Стадион: "Сан Паоло", Неапол
Дата: 15.10.2011г.
Час: 21:45
Съдия: Паоло Мацолени


Наполи посреща Парма в среща от седмия кръг на италианската Серия А - „партенопеите" вече не могат да скрият, че са един от кандидати за спечелване на Скудетото, въпреки че в края на миналия месец претърпяха загуба при гостуването си на Киево, която беше плод на ротацията в отбора от страна на Валтер Мадзари с цел осигуряване на почивка за някои от лидерите. В момента неаполитанците са трети пореден мач без поражение, а в предишния кръг нанесоха оглушителен шамар на един от грандовете - Интер, побеждавайки го на неговия стадион с класическото 3:0. По този начин Наполи се изкачи на трета позиция и събра актив от десет точки - с една по-малко от лидерите Ювентус и Удинезе.

Парма се представя напълно в свой стил - противоречиво, на приливи и отливи, но успя да запише две победи и с шест точки се намира на 12-то място в таблицата за класиране. Добрата новина за феновете на „дуковете" е отличната форма на Джовинко, който отбеляза четири от последните пет попадения на Парма в шампионата и е с основна заслуга за успеха срещу състава на Дженоа.

За Наполи отпаднаха контузените Донадел, Бритос и Пандев, които лекуват различни контузии. По неизвестни причини извън групата останаха Коломбо и Ринаудо, но това няма да се отрази съществено върху отбора, тъй като двамата рядко намират място в стартовия състав на Мадзари. Добрата новина е завръщането на Кавани, който не игра срещу Интер заради изкълчен глезен. Тактическата постройка на домакините ще бъде традиционната 3-4-2-1, с Кавани на върха на атаката и Лавеци и Хамшик като втора нападателна двойка. Пред наставника на тима няма особени дилеми за решаване, освен тази дали на левия край на халфовата линия да гласува доверие на Досена или на Зунига, а в средата на терена да заложи на Гаргано вместо на Джемаил.

Парма пристига в Неапол без проблеми в кадрово отношение, което даде възможност на Коломба да свика под знамената тези играчи, за които смята, че се намират в оптимална форма и могат да му свършат работа. Атаката ще се води от Флокари, а Джовинко ще подсигурява отзад съотборника си. Схемата на игра ще бъде 4-4-1-1, като в средата на терена почти сигурно в средата на терена Мороне ще си партнира с Галопа.

На пръв поглед, двубоят се очертава с предрешен край - един срещу друг излизат най-силното нападение и втората най-слаба защита в Серия А. Известно е обаче, че тактиката на „дуковете" се основава основно на контраатаката, което може да бъде много добър вариант за мача на „Сан Паоло". От друга страна, Наполи е изправен пред тежка седмица - „партенопеите" ще приемат следващия вторник Байерн Мюнхен в мач от Шампионската лига и този факт не може да не даде отражение върху мисленето на играчите. Успял ли е Мадзари да накара играчите си да се концентрират изцяло върху мача с Парма или футболистите му ще имат едно наум за тежкото изпитание от Шампионската лига. Това може да стане ясно единствено тази вечер, а логичното е все пак да се доверим на тима, в чиито редици има повече качествени изпълнители.



Последни 5 изиграни срещи:

Наполи:

18 септември Наполи - Милан 3:1 (Серия А)
21 септември Киево - Наполи 1:0 (Серия А)
24 септември Наполи - Фиорентина 0:0 (Серия А)
27 септември Наполи - Виляреал 2:0 (Шампионска лига)
01 октомври Интер - Наполи 0:3 (Серия А)

Парма:

11 септември Ювентус - Парма 4:1 (Серия А)
18 септември Парма - Киево 2:1 (Серия А)
21 септември Фиорентина - Парма 3:0 (Серия А)
25 септември Парма - Рома 0:1 (Серия А)
02 октомври Парма - Дженоа 3:1 (Серия А)


Досегашни срещи:

Наполи - Парма

26 срещи
10 победи за Наполи
6 равенства
10 победи за Парма
Голова Разлика: 40:34 за Парма


Коефициенти от bet365:
Наполи - 1.50
Равен - 3.75
Парма - 7.50

Коефициенти от Offsidebet:
Наполи - 1.50
Равен - 3.75
Парма - 7.25

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
135