Милан - Палермо: Трудна победа за домакините


Н. Гавазов

Милан - Палермо: Трудна победа за домакините

Милан - Палермо
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 15.10.2011г.
Час: 21:45
Съдия: Паоло Валери

Другият сицилиански отбор Палермо ще пътува на север и ще гостува на Милан - действащият шампион на страната, който обаче не изглежда толкова страшен както през миналата година. „Росонерите" определено са притиснати до стената - хората на Алегри заработиха пет точки от пет мача и евентуален неуспех на „Сан Сиро" тази вечер може да направи разликата с лидера Ювентус 14 точки - отчайващо голяма, което може да повлияе на по-нататъшното представяне и мотивация на отбора.

„Росанеро" ще бъде запомнен през миналия сезон със скандалите и причудливите решения на президента на клуба, треньорските рокади, а също и с разгромните загуби. Сега обаче Маурицио Дзампарини има за какво да е спокоен и съответно милостив към наставника на тима - отборът е с десет спечелени точки и заема четвъртото място в класирането на един пункт от лидера Ювентус. Освен, че сицилианци са трети мач без поражение, самочувствието на играчите се подклажда и от факта, че през миналия сезон те на два пъти победиха Милан - в шампионата и в турнира за Купата на Италия.

Списъкът на „росонерите" от контузени играчи не е толкова голям - Гатузо, Зеедорф, Пато, Кингсли, Фламини, Йепес, Амброзини, Дзамброта, а Боатенг отпадна за мача, поради изтърпяване на наказание. Завръщането на Робиньо ще позволи на Алегри да постави бразилеца зад двамата нападатели Ибрахимович и Касано и да се придържа към тактическа постройка 4-3-1-2.

Голямата загуба за Палермо е отсъствието на национала Балцарети, който изтърпява наказание от един мач. Това означава, че на левия фланг на защитата ще бъде даден шанс на Мантовани. Контузен е Ди Матео, но добрата новина е завръщането в строя на Франческо Миколи, който тренира по индивидуална програма през седмицата и не се знае дали срещу Милан ще започне като титуляр или Манджа ще заложи на Пинила, а на по-късен етап от срещата в игра да се появи и Франческо. В центъра на терена по-вероятно е Барето да заеме място, което означава, че Алварес ще отиде на пейката. Схема на игра 4-4-2.

Двубоят Милан - Палермо се очертава да бъде футболният Рубикон за шампионите. По време на международната пауза Касано и Ибрахимович направиха по едно изявление, с които показаха, че нещо се случва в лагера на „росонерите". Дали това в действителност е така или е плод на търсене на сензации от страна на медиите, ще разберем в събота вечер, но в продължение на цяла седмица Алегри отказваше да се среща с журналисти и да отговаря на техните въпроси. Мачът с Ювентус е забравен, но идва Палермо, чиито футболисти показаха от началото на сезона, че могат да създадат проблеми на всеки един противник, срещу който се изправят. С какво настроение „росонерите" ще излязат през следващата седмица срещу БАТЕ в мач от Шампионската лига, а също и ще пътуват до Апулия - зависи от това, какъв резултат ще бъде постигнат на „Сан Сиро". Логиката сочи, че трябва да се доверим на шампионите - все пак контузените футболисти започнаха да се завръщат в строя, въпреки че Алегри нарече загубата на Боатенг „страшна". При всички положения мачът няма да бъде лек за домакините и те ще трябва да покажат много воля, докато съумеят да сломят съпротивата на своя противник, което означава много емоции за неутралните зрители и любителите на италианския футбол.


Прогноза за: Милан - Палермо 1:0


Последни 5 изиграни срещи:

Милан:

18 септември Наполи - Милан 3:1 (Серия А)
21 септември Милан - Удинезе 1:1 (Серия А)
24 септември Милан - Чезена 1:0 (Серия А)
28 септември Милан - Виктория Пилзен 2:0 (Шампионска лига)
02 октомври Ювентус - Милан 2:0 (Серия А)

Палермо:

11 септември Палермо - Интер 4:3 (Серия А)
18 септември Аталанта - Палермо 1:0 (Серия А)
21 септември Палермо - Каляри 3:2 (Серия А)
25 септември Лацио - Палермо 0:0 (Серия А)
02 октомври Палермо - Сиена 2:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Милан - Палермо

54 срещи
31 победи за Милан
10 равенства
13 победи за Палермо
Голова Разлика: 89:44 за Милан


Коефициенти от bet365:
Милан - 1.50
Равен - 4.00
Палермо - 7.00

Коефициенти от Offsidebet:
Милан - 1.45
Равен - 4.00
Палермо - 7.25

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
152