УЕФА изхвърля Интер от Шампионска лига?


Н. Гавазов

УЕФА изхвърля Интер от Шампионска лига?

Директорът на правния отдел на УЕФА Пиер Корн е изпратил писмо до Италианската футболна асоциация (FIGC) с искане за изясняването на участието на Интер в скандала „Калчополи", съобщава La Gazzetta delo Sport. Както е известно, наскоро Ювентус подаде жалба до ръководния орган на европейския футбол да бъде преразгледано решението на FIGC да отнеме от „Старата госпожа" Скудетото от 2006 година и да го присъди по служебен път на Интер, при положение, че новите доказателства по процеса показват, че миланския гранд също е замесен в незаконни действия.

Както е известно, шефовете на италианския футбол се оправдаха с това, че не могат да предприемат нищо, защото давността по делото вече е изтекла - обяснение, което разгневи ръководството на Ювентус и то заплаши дори, че ще се обърне към Европейския съд.

В писмото до FIGC се настоява да бъде даден отговор на това, как върви разследването на фактите срещу Интер, а също така се настоява, ако бъде доказана вината на Интер, какви мерки ще се вземат срещу отбора, включително и изхвърляне на тима от Шампионска лига сезон 2011/12.

„УЕФА иска да провери, че FIGC си върши добре работата. Ние нямаме причина да се съмняваме в това, но би било полезно, ако позицията ви бъде споделена и с нас, за да се избегнат бъдещи недоразумения. Ще изискаме отговора от вас до 19 октомври. На базата на него ще вземем решение относно какви най-подходящи действия можем да предприемем. Ние ви благодарим предварително и оставаме на ваше разположение за допълнителни разяснения", завършва писмото на УЕФА до Италианската футболна федерация.

 

  Сподели
93