Ювентус повали Милан с два гола в края


Т. Михайлов

Ювентус повали Милан с два гола в края

С голове на Клаудио Маркизио в 87-ата и 90-ата минути Ювентус спечели дербито на 6-ия кръг на италианската Серия А. „Бианконерите“ надиграха шампиона, но срещата вървеше към нулево равенство преди Бонера да сбърка и да даде шанс на халфа на домакините да накаже Абиати. Успехът изкачи „Старата госпожа“ на първо място с 11 точки, колкото има и Удинезе. Милан остана едва на 15-та позиция с 5.

През първата част Ювентус владееше инициативата и само късметът попречи на „бианконерите“ да поведат. Герой за Милан бе вратарят Абиати спасил удари на Вучинич, Маркизио и бившия си съотборник Пирло. В 35-ата минута пък гредата помогна на „росонерите“ след удар от над 20 метра на Вучинич.

В 50-ата минута Буфон трябваше да се намесва при удар на Боатенг, което беше едно от малкото положения за Милан. Всичко си дойде на мястото в 90-ата минута, когато доста неочаквано Бонера не успя да изчисти добре топката, тя се удари в крака на Маркизио и от непосредствена близост влетя в мрежата пред слисания Абиати.

Малко след гола за втори жълт картон бе изгонен Боатенг. В продължението Маркизио опита оптимистичен удар от 30-метра, който не вещаеше никаква опасност, стига Абиати да не бе пропуснал топката между краката си, с което бе оформено и крайното 2:0.

  Сподели
187