Новара и Катания си вкараха шест гола в среща-трилър (видео)


Н. Гавазов

Новара и Катания си вкараха шест гола в среща-трилър (видео)

Моримото и Йеда отбелязаха по един гол срещу бившия си клуб за вълнуващото равенство 3:3 между Новара и Катания в мач от шестия кръг на италианската Серия А. Резултатът бе открит от Легроталие, който нямаше мач от януари и бе на път да се пенсионира през лятото преди сицилианци да му предложат договор - в дебюта си за новия си отбор, защитникът се разписа в 14-та минута, след центриране на Капуано. След гола домакините изпаднаха в шок, а гостите можеха да решат нещата в своя полза преди почивката, но Алмирон и Лоди не успяха да се възползват от шансовете пред себе си.

Никой не очакваше, че през второто полувреме на „Силвио Пиола" ще се разрази истински трилър. Четири минути след почивката Делвекио от гостите докосна топката с ръка в наказателното си поле и Бриги отсъди дузпа, която Ригони превърна в изравнителен гол. Въпреки това, само седем минути по-късно Катания възстанови преднината си след перфектно изпълнен пряк свободен удар от страна на Лоди, при който стража на домакините Ужкани не успя да реагира.

След гола Тесер извади от игра неубедителния Граноче и на негово място пусна японският национал Моримото, който не закъсня да се отблагодари на своя треньор и в 66-та минута възстанови равенството. Наставникът на домакините направи още една успешна смяна, вкарвайки в игра Йеда и пет минути преди края на редовното време бразилеца не закъсня да накаже бившия си клуб, извеждайки за първи път домакините напред в резултата! С гола на Йеда не свърши всичко в тази вълнуващата среща, защото в добавеното от съдията допълнително време, Гомес получи блестящ пас от Ледесма и с едно докосване изпрати топката във вратата на Новара за крайното 3:3!

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
113