Ювентус - Милан: Италия се готви за своя футболен празник!


Н. Гавазов

Ювентус - Милан: Италия се готви за своя футболен празник!

Ювентус - Милан
Стадион: "Ювентус Арена", Торино
Дата: 02.10.2011г.
Час: 21:45
Съдия: Никола Рицоли

Отборите от Голямата италианска тройка все още нямаха възможност да се срещнат помежду си в официален мач - каквото и да говорим, но независимо от формата, състоянието и целите пред грандовете, срещите между тях винаги са стояли на преден план. Ето и сега, предстоящият двубой на „Ювентус Арена" ще бъде не само централният мач на шестия кръг на Серия А, но и едно от дербитата на футболна Европа през този уикенд, което ще привлече вниманието не само на ценителите на калчото, но и на голяма част на любителите на най-популярния спорт на планетата.

Ювентус се намира в челото и до тази вечер делеше първото място в таблицата за класиране с Удинезе и е един от трите отбора в Серия А, които не познават горчивината от загубата. „Бианконерите" започнаха кампанията си с летящ старт - само три дни след официалното откриване на новия си стадион те пометоха с 4:1 Парма в мач, в който старши-треньорът Антонио Конте привлече вниманието с новата си революционна тактическа постройка 4-2-4, която се оказа много гъвкава и дава възможност за бързо прегрупиране на играчите в зависимост от избора на стил на противника. След победата във втория кръг при гостуването си на Сиена, в последните си два мача обаче, „Старата госпожа" не само се задъха, но беше и догонваща в резултата срещу Катаня в Сицилия, а преди това на „Ювентус Арена" за малко не загуби от Болоня - всичко това не може да тревожи привържениците на отбора, особено след като в неделя вечер любимците им ще се изправят срещу действащият шампион на Италия.

Преди началото на сезона мнозина специалисти твърдяха, че Милан притежава най-балансиран състав и е с най-големи шансове да спечели Скудетото. „Росонерите" обаче не започнаха защитата на титлата си по най-удачния начин - първо завършиха наравно 2:2 у дома си с Лацио, а след това претърпяха крушение край бреговете на Неаполитанския залив. Равенството с Удинезе на „Сан Сиро" само засили тревогите сред тифозите, които единствено се успокояваха от трагичните резултати на градския съперник Интер, на чиито фон представянето на Милан не изглеждаше толкова отвратително. Но не може да има никакво съмнение, че победата срещу Чезена миналия уикенд и икономичният успех срещу Виктория в средата на седмицата в турнира Шампионска лига повишиха морала в отбора, а добрите новини продължиха, след като кризата с контузени играчи започна да намалява.


Като изключим контузията на Якуинта и отпадането му за утрешния мач, Ювентус няма особени проблеми в кадрово отношение и Антонио Конте ще има възможност да разчита на тези играчи, които сметне, че се намират в най-добра спортна форма. В отбора се завърна Вучинич, който изтърпя наказанието си за получения червения картон срещу Болоня, а извън групата за мача останаха Паоло Де Чели, Естигарабия, Сьоренсен, Мота, Тони, Манингер, Мароне, както и Елжеро Елия, който направи своя дебют при пътуването на „бианконерите" до Сицилия. Тази вечер стана ясно, че Пирло е получил болки в лявото коляно и окончателната му готовност за утрешния мач ще бъде преценена в неделя сутрин. Интересно ще бъде да видим с каква схема на игра ще излезе „Старата госпожа" срещу своя съперник. Вариантите са два : 4-2-4 или 4-1-4-1. При първата ще видим в предни позиции Вучинич, Красич, Джакерини и Дел Пиеро, което означава, че Видал ще започне мача на пейката. При втората постройка атаката ще се води от Вучинич, тогава един от двамата - Видал или Матри ще започнат като титуляри, а Дел Пиеро ще отиде на пейката.

Дължината на резервната скамейка никога не е удовлетворявала Алегри. За дълъг период от време извън строя останаха Фламини и Пато, но за сметка на това след един кръг ще се завърнат Робиньо, Амброзини, Мексес и Кингсли Боатенг, а Гатузо се очаква да се присъедини към отбора в средата на октомври. Добрата новина е възстановяването на Ибрахимович, който дори се разписа срещу Виктория, а Боатенг тренира цяла седмица основната група и очакванията са ганаецът да направи своето завръщане срещу Ювентус. Антонини и Бонера също са готови за мача в Торино, както и Акуилани, който се надява да излезе срещу отбора, чиито цветове защитаваше през миналия сезон. Масимилиано Алегри едва ли ще прибегне до експерименти и схемата на игра, на която ще заложи най-вероятно ще е традиционната 4-3-1-2, като единственият въпрос пред наставника е кой от двамата да изпълнява ролята на десен бек - Бонера или Антонини.

Първият сблъсък между Ювентус и Милан e от 1901, когато двата клуба се намират още в началото на своя път във футболната история, в която ще оставят голяма диря. В тази историческа среща „росонерите" побеждават с 3:2 и се класират за финала на първенството, където триумфират срещу Дженоа - победителят в първите три сезона на калчото. По-късно, през 30-те години „бианконерите" пък стават първият клуб, печелил Скудетото в пет поредни години, докато Милан изпада в криза. След Втората световна война двата гранда се редуват на върха в италианския футбол, като торинци записват повече успехи на вътрешната сцена, докато „росонерите" дефилират по-успешно по европейските полета.

Двубоят в неделя вечер носи особен заряд - не само защото Ювентус ще приеме Милан на своя нов стадион, а защото трябва да бъде даден отговор на един въпрос: доколко тимът на Антонио Конте психически и физически е готов за съперничество с преките си конкуренти. Милан спечели последните си две гостувания в Торино, като вкара четири гола и запази вратата си чиста, но сега Ювентус е далеч от мисълта да отстъпва от върховете в класирането. „Росонерите" пък от своя страна трябва да ни убедят, че имат амбицията да защитят титлата си. Какво по-добро място да направят това на „Ювентус Арена"?

„Очаквам Милан да стъпи на терена, да контролира темпото и да спечели убедително", заяви Берлускони при днешната си среща с отбора.

„Това е първият ни мач срещу голям отбор. Не се страхуваме от Милан и нашето отношение към играта няма да се промени, независимо пред кого се изправяме", заяви от своя страна наставника на Ювентус Антонико Конте.

Едва ли някой е в състояние да каже кой ще излезе победител в голямото дерби на италианския футбол. Със сигурност обаче, отговорът ще бъде даден утре вечер на „Ювентус Арена". Италия се готви за своя футболен празник!

Последни 5 изиграни срещи:

Ювентус:

08 септември Ювентус - Нотс Каунти 1:1 (Приятелска среща)
11 септември Ювентус - Парма 4:1 (Серия А)
18 септември Сиена - Ювентус 0:1 (Серия А)
21 септември Ювентус - Болоня 1:1 (Серия А)
25 септември Катаня - Ювентус 1:1 (Серия А)

Милан:

13 септември Барселона - Милан 2:2 (Шампионска лига)
18 септември Наполи - Милан 3:1 (Серия А)
21 септември Милан - Удинезе 1:1 (Серия А)
24 септември Милан - Чезена 1:0 (Серия А)
28 септември Милан - Виктория Пилзен 2:0 (Шампионска лига)


Досегашни срещи:

Ювентус - Милан

163 срещи
54 победи за Ювентус
57 равенства
52 победи за Милан
Голова Разлика: 221:220 за Милан


Коефициенти от bet365:
Ювентус - 2.37
Равен - 3.20
Милан - 3.00

Коефициенти от Offsidebet:
Ювентус - 2.45
Равен - 3.05
Милан - 2.90

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
169