Фиорентина - Лацио: Леко предимство за домакините


Н. Гавазов

Фиорентина - Лацио: Леко предимство за домакините

Фиорентина - Лацио
Стадион: "Артемио Франки", Флоренция
Дата: 02.10.2011г.
Час: 16:00
Съдия: Мауро Бергонци

Фиорентина на Саниша Михайлович ще приеме Лацио в мач от шестия кръг на Серия А и ще се опита да продължи доброто си представяне в последните срещи. Сърбинът като играч спечели седем трофея за шестте години с екипа на Лацио, а като треньор направи фурор в Катания, спасявайки тима от изпадане. Миналогодишната му работа с Фиорентина бе противоречива, но през настоящия сезон амбициите на „виолетовите" са класиране за европейските турнири и това го доказва представянето на отбора, който от четири мача има две победи и много ценно равенство на „Сан Паоло", където играчите от Флоренция бяха близо до успеха.

Лацио също записа равенство през миналия уикенд, но срещу Палермо в Рим и това отново предизвика гнева на феновете, които се бяха успокоили след победата над Чезена. Представянето на „римските орли" е противоречиво - въпреки новите попълнения и изявленията, че отбора ще търси класиране в челната тройка, столичани не са особено убедителни в намеренията си, а преди срещата с „морските кончета" Еди Рея дори си подаде оставката от треньорския пост, но тя не бе приета от президента Лотито, а футболистите помолиха своя наставник да остане на поста си. В момента нещата около тима са все още спокойни, макар че се чувства леко напрежение от страна на тифозите и въпреки загубата в турнира Лига Европа при гостуването на Спортинг Лисабон, „орлите" ще пътуват на север в добро настроение.


За Фиорентина отпадат Кролдруп и Джирадино, които са контузени, Фелипе, Кампоресе и Маркиони отпаднаха по различни причини. Черчи се възстанови от контузия и ще заеме мястото си в атаката от първата минута, а Гамберини и Натали ще се разположат в центъра на отбраната. По време на днешната тренировка всичко се въртеше около Йоветич. Вероятно, ако черногорецът остане сам в нападение, Варгас и Черчи ще отидат на фланговете, а Стеван ще бъде подпомагам от Силва и още един полузащитник. При традиционната схема на игра с трима нападатели в атака, почти сигурно е, че Лазари ще започне като титуляр, а Силва ще остане на скамейката.

Лацио ще пътува за Флоренция без контузените Дел Неро, Маури и Биава, които ще са готови едва за Дербито на Рим на 16 октомври. Под съмнение е участието на Диас, но въпреки болките в коляното си, играчът бе включен в групата за мача и вероятността да заеме място в центъра на отбраната е голяма. Другият вариант е двойката централни защитници да бъде образувана от Станкевичиус и Диакийт. Състоянието на Матусалем все още се изяснява, но почти сигурно е, че той остава в Рим. Схемата на игра ще бъде 4-3-1-2 с Клозе и Сисе на върха на атаката.

Не трябва да има никакви съмнения, че срещата се очертава да бъде освен интересна, така и непредсказуема. Един срещу друг излизат два отбора, които имат амбициозни планове. На пръв поглед с леко предимство са домакините - „виолетовите" спечелиха три от последните си пет срещи с Лацио на родна земя, освен това отборът на Михайлович запази „чиста" мрежата си в три от четирите си мача през сезона. „Орлите" пък имат само една победа в последните си шест двубоя. От друга страна, домакините са с кадрови проблеми, докато Лацио пристига с мощното си оръжие Сисе и Клозе, чиято форма към момента е отлична. Всичко казано до тук ни кара да направим извода, че играта с един знак ще бъде истинска авантюра, но ако нямаме друг избор, най-разумното ще бъде да заложим на равенството.

Последни 5 изиграни срещи:

Фиорентина:

21 август Фиорентина - Читадела 2:1 (Серия А)
11 септември Фиорентина - Болоня 2:0 (Серия А)
18 септември Удинезе - Фиорентина 2:0 (Серия А)
21 септември Фиорентина - Парма 3:0 (Серия А)
24 септември Наполи - Фиорентина 0:0 (Серия А)

Лацио:

15 септември Лацио - Васлуй 2:2 (Лига Европа)
18 септември Лацио - Дженоа 1:2 (Серия А)
21 септември Чезена - Лацио 1:2 (Серия А)
25 септември Лацио - Палермо 0:0 (Серия А)
29 септември Спортинг Лисабон - Лацио 2:1 (Лига Европа)


Досегашни срещи:

Фиорентина - Лацио

127 срещи
44 победи за Фиорентина
39 равенства
44 победи за Лацио
Голова Разлика: 168:166 за Лацио


Коефициенти от bet365:
Фиорентина - 2.00
Равен - 3.30
Лацио - 3.80

Коефициенти от Offsidebet:
Фиорентина - 2.00
Равен - 3.20
Лацио - 3.75

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
157