Рома - Аталанта: Олимпико ще празнува първа домакинска победа


Н. Гавазов

Рома - Аталанта: Олимпико ще празнува първа домакинска победа

Рома - Аталанта
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 01.10.2011г.
Час: 19:00
Съдия: Доменико Чели

35 години! Именно този юбилей отпразнува Франческо Тоти на 27 септември, получавайки хиляди поздравления от своите почитатели, приятели и съотборници. Новият президент на Рома Томас ДиБенедето, който в същия ден встъпи в тази длъжност не забрави да поздрави Il Capitano: „Поздравления Франческо! Желая ти още сто такива дни!". Но истинският си подарък Тоти може да получи през уикенда, когато Рома посреща хитът на Серия А Аталанта. Нещата около „вълците" могат да изглеждат добре извън терена, но тревогите около представянето на отбора в Серия А продължават. Победата през миналия уикенд над Парма бе първа за отбора от шест официални мача под ръководството на Луис Енрике и някои екзалтирани фенове побързаха да заговорят за началото на революция. Скептиците обаче, видяха как футболистите на Рома притежават уникалното качество да не могат да се възползват от положенията, които с лекота създават и в крайна сметка, срещата завърши само 1:0 за „вълците".

Ако някой търси хитът на сезона в Серия А, ще го открие много лесно - това е Аталанта. Бергамци са един от трите отбора заедно с Удинезе и Ювентус, които нямат загуба, освен това "оробиците" постигнаха най-много победи в първенството и отбелязаха повече попадения от шампиона Милан. Забележителното е, че сега отборът от Севера можеше да бъде едноличен лидер с две точки преднина пред втория, ако не се беше замесил в скандала Calcioscommesse, заради който започна кампанията си с минус шест точки.

В групата на Рома за мача не бяха включени Ламела, Греко, Гаго, Перота и Окака, които лекуват повече или по-малко сериозни травми. Първите двама дори се появиха днес в Тригория, но тренираха отделно от общата група и в крайна сметка не намериха място сред 18-те. Под въпрос остава участието на Стекеленбург - холандецът участваше пълноценно в заниманията през седмицата, но вероятността да излезе на терена е 50/50. Енрике ще трябва да подреди и пъзела в центъра на защитата, където изборът му ще бъде между Хайнце и Кайер. В нападение най-вероятно Къркич ще започне отдясно на Тоти, което означава, че Борини ще седне на пейката. Схема на игра 4-3-3. Вероятен състав: Лобонт; Роси, Бурдисо, Хайнце, Анхел; Писаро, Де Роси, Пиянич; Къркич, Тоти, Освалдо.

Тази сутрин играчите на Аталанта тренираха в столицата. Извън групата останаха контузените Лучини и Петинари, но треньора Колантуоно има повече от един избор за всеки пост и на практика, „нерадзурите" от Бергамо нямат проблеми в кадрово отношение. Най-вероятно 49-годишният специалист ще използва същия състав, с който победи Новара, като единствената разлика ще бъде в тактическата постройка и това, че като самотен нападател ще бъде Денис, а Моралес ще замени Габиадини и ще играе изтеглен назад. Схема на игра 4-4-1-1. Вероятен състав: Консигли; Масиело, капели, Манфредини, Белини; Шелото, Чигарини, Бриги, Падоин; Моралес; Денис.

„Надявам се, че ние ще проведем добър мач срещу отбор, който към дадения момент се явява най-добрия в първенството. Те са силни във всички линии. Надяваме се на подкрепата на нашите тифози", заяви на днешната пресконференция Луис Енрике.

„Освободихме се от тежестта. Сега вече ще играем по-спокойно, защото не сме притиснати от шестте точки с отрицателен знак, Не се страхуваме от никой и излизаме за победа", заяви пък от своя страна наставника на Аталанта Колантуоно.

Двубоят на „Олимпико" наистина се очертава да бъде интересен. Рома, който започна първенството с претенции, все още не може да намери верния път и всичко в отбора се получава много трудно. От другата страна е Аталанта, където ентусиазмът, високото темпо и атакуващият подход в срещите носят резултати. Бергамци вече имат една победа навън, докато столичани записаха успех, но също навън. Ще прозвучи ли в събота вечер след мача „Grazie Roma" или „Олимпико" ще бъде смълчан? По-вероятно е да чуем песните на феновете, отколкото обратното. Рома има по-качествени футболисти, играе на домашна сцена, а и футболистите започват да се отърсват от натиска върху себе си след победата над Парма. Най-логичното нещо е „вълците" да победят.

Прогноза за: Рома - Аталанта 2:1


Последни 5 изиграни срещи:

Рома:

25 август Рома - Слован Братислава 1:1 (Лига Европа)
11 септември Рома - Каляри 1:2 (Серия А)
17 септември Интер - Рома 0:0 (Серия А)
22 септември Рома - Сиена 1:1 (Серия А)
25 септември Парма - Рома 0:1 (Серия А)

Аталанта:

21 август Аталанта - Губио 3:4 (Купа на Италия)
11 септември Дженоа - Аталанта 2:2 (Серия А)
18 септември Аталанта - Палермо 1:0 (Серия А)
21 септември Лече - Аталанта 1:2 (Серия А)
25 септември Аталанта - Новара 2:1 (Серия А)


Досегашни срещи:

Рома - Аталанта

98 срещи
46 победи за Рома
31 равенства
21 победи за Аталанта
Голова Разлика: 145:101 за Рома


Коефициенти от bet365:
Рома - 1.66
Равен - 3.60
Аталанта - 5.25

Коефициенти от Offsidebet:
Рома - 1.70
Равен - 3.50
Аталанта - 5.00

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
160