Интер - Наполи: Вълнуващ и непредсказуем двубой


Н. Гавазов

Интер - Наполи: Вълнуващ и непредсказуем двубой

Интер - Наполи
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 01.10.2011г.
Час: 21:45
Съдия: Джанлука Роки

Несъмнено, сблъсъкът между Интер и Наполи ще бъде хитът на съботната вечер в Серия А. Той идва след изтощителни победи на двата тима в мачове от Шампионската лига в средата на седмицата и това предполага, че психологическият фактор ще играе голяма роля в двубоя на „Джузепе Меаца". В рамките на една седмица „нерадзурите" претърпяха значителна метаморфоза - след загубата от Новара последва треньорска смяна и начело с Клаудио Раниери Интер записа две поредни победи - двете като гост. Успехите не подлежат на съмнение, но срещу Болоня победата дойде в последните девет минути на мача, а срещу ЦСКА Москва „нерадзурите" пропиляха преднината си от два гола и ако не беше гола на Сарате, кой знае как би завършил мача. Но определено, Интер се радва на психологическо възраждане, което носи нужните резултати, но което също така ще бъде поставено на изпитание.

Наполи ще пътува до Северната столица на Италия за втория си голям тест от началото на сезона, след като преди десетина дни победи с 3:1 градския съперник на Интер - шампиона Милан. „Партенопеите" записаха и друг впечатляващ резултат в средата на тази седмица срещу Виляреал в мач, в края на който италианците бяха толкова изтощени, че според думите на Мадзари, играчите му буквално са падали на терена. Всичко това поражда смесица на оптимизъм и несигурност преди двубоя на „Джузепе Меаца", а страховете се подсилиха с контузията на Кавани, заради която нападателят няма да може да участва в двубоя.

Раниери не може да разчита на Снайдер, Кордоба, Мота, Поли, Ранокия и Вивиан, които са контузени. Диего Милито получи днес болки в прасеца и според аржентинеца, те са следствие на играта на изкуствена трева в Москва срещу ЦСКА. Той бе включен в групата за съботния мач, но утре сутринта ще премине медицински прегледи, от които ще стане ясно дали ще играе или не. При всички положения обаче, Диего няма да започне в стартовия състав и атаката на Интер ще се води от Форлан и Пацини, който се възстанови от травма. Интересното е, че въпреки отсъствието на Снайдер, Раниери се връща към добре познатата тактическа постройка 4-3-1-2, като ролята на холандския плеймейкър ще изпълнява Коутиньо. Станкович и Майкон също се завърнаха в строя и бразилецът най-вероятно ще започне в стартовия състав, докато за сърбина това не е много сигурно и е по-вероятно на левия фланг на средната линия да бъде поставен Оби. Схема на игра 4-3-1-2. Вероятен състав: Сезар; Майкон, Лусио, Самуел. Киву; Санети, Камбиасо, Оби; Коутиньо; Форлан, Пацини.

Докато Валтер Мадзари се чудеше кой от играчите му да си почине след тежкия сблъсък с Виляреал, ето че дойде неприятната новина - днес медицинският екип на Наполи реши да не рискува и не позволи на Кавани да вземе участие в утрешния мач. Уругваецът ще пропусне следващите две седмици, което е сериозен удар за треньора и неговите амбициозни планове. Това разбира се може да даде шанс за изява на Пандев, който да застане отляво на Хамшик, а Лавеци да бъде самотен нападател. Семата на игра на Наполи ще бъде традиционната 3-4-2-1. Вероятен състав: Де Санктис; Кампаняро, Канаваро, Ароника; Маджо, Инлер, Гаргано, Досена; Хамшик, Пандев; Лавеци.

Двата тима излизат на „Джузепе Меаца" с идентични кадрови проблеми - Интер няма да може да разчита на Снайдер, докато при Наполи голямата загуба е Кавани. Изтощението в играчите е приблизително еднакво, психологическият фактор също. Единствените предимства на „нерадзурите" са в опита, който притежава Раниери, както и подкрепата на трибуните. Предимството на „партенопеите" е, че на тях вероятно ще им се наложи да „повторят" срещата с Манчестър Сити, а те вече имат опита от подобен двубой. Това предполага, че ценителите на калчото ще станат свидетели на един равностоен мач, в който е много вероятно победител да бъде отборът, който пръв открие резултата. При всички положения сблъсъкът ще бъде вълнуващ, но също така и непредсказуем. По-вероятно е срещата да завърши наравно, но едва ли има някой, който би могъл да се ангажира с нещо сигурно, освен че ни очакват много емоции.

 

Прогноза за: Интер - Наполи 1:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Интер:

14 септември Интер - Трабзонспор 0:1 (Шампионска лига)
17 септември Интер - Рома 0:0 (Серия А)
20 септември Новара - Интер 3:1 (Серия А)
24 септември Болоня - Интер 1:3 (Серия А)
27 септември ЦСКА Москва - Интер 2:3 (Шампионска лига)

Наполи:

14 септември Манчестър Сити - Наполи 1:1 (Шампионска лига)
18 септември Наполи - Милан 3:1 (Серия А)
21 септември Киево - Наполи 1:0 (Серия А)
24 септември Наполи - Фиорентина 0:0 (Серия А)
27 септември Наполи - Виляреал 2:0 (Шампионска лига)


Досегашни срещи:

Интер - Наполи

131 серщи
61 победи за Интер
32 равенства
38 победи за Наполи
Голова Разлика: 193:137 за Интер


Коефициенти от bet365:
Интер - 2.00
Равен - 3.30
Наполи - 3.75

Коефициенти от Offsidebet:
Интер - 2.00
Равен - 3.20
Наполи - 3.75

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
158