Лацио - Палермо: Леко предимство за домакините


Н. Гавазов

Лацио - Палермо: Леко предимство за домакините

Лацио - Палермо
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 25.09.2011г.
Час: 16:00
Съдия:

Лацио и Палермо ще се изправят един срещу друг в двубой от 5 кръг на Серия А. Това ще е среща между два отбора, които от началото и в хода на сезона са разтърсвани от катаклизми. Очакванията към „орлите", които през лятото привлякоха Мирослав Клозе и Джибрил Сисе бяха големи и феновете много бързо забравиха равенството 2:2 при гостуването на шампиона Милан, за да поискат оставката на Еди Рея след домакинската загуба от Дженоа. Както стана ясно по-късно, решението на специалиста е било провокирано от смъртни заплахи към него и съпругата му, но в крайна сметка Рея изведе отбора си при гостуването на Чезена, където столичани успяха да победят с 2:1.

Що се отнася до Палермо, президентът Дзампарини уволни Стефано Поли само десет дни преди първия мач за сезона и след като нито един треньор не пожела да дойде и да работи в клуба на екстравагантния президент, с тази отговорност се зае треньора на младежкия отбор Девис Манджа. Специалистите предричаха трудно начало на кампанията на сицилианци, още повече, че отборът се раздели с някои от звездите си, но победите над Интер и Каляри опровергаха скептиците и независимо от загубата в Бергамо, в момента нещата в Палермо изглеждат повече от добре - „росанеро" се намират в челото на таблицата с актив от 6 точки.

Добрата новина за феновете на Лацио е, че на вчерашната тренировка присъства Броки, който успя да се възстанови от леката травма, но медицинският екип не успя да изправи на крака Гонзалес, който остава извън групата за двубоя. Раду също отпада, въпреки че се излекува, но според треньорския щаб, той се нуждае от тренировки, за да възвърне формата си. Пред Еди Рея единствената дилема е дали да започне Кана или Матусалем, но изборът на специалиста ще падне най-вероятно върху албанския национал. Схемата на игра ще е 4-3-1-2. Вероятен състав: Маркети; Станкичевус, Дийкат, Диас, Лулич; Броки, Ледесма, Кана; Ернанес; Сисе, Клозе.

Контузията на Едгар Алварес бе потвърдена още вчера, което означава, че играчът няма да вземе участие в двубоя, защитникът Мауро Чето и халфът Афри Ачуа също не са готови напълно и остават в Сицилия. Така на левия фланг на полузащитата ще се появи Захави - малко зад Миколи, а Никола Бертоло ще се върне на пейката, за да отстъпи мястото си на Личич. Схема на игра 4-4-2. Вероятен състав: Зорвас; Писано, Силвестър, Мияличио, Балцарети; Личич, Барето, Дела Рока, Захави; Пиниля, Миколи.

Последната победа на Палермо тук е на 4 май 2008 година. След това отборът записа три загуби и равенство, включително и миналогодишното поражение с 0:2. С новите си попълнения в атака Лацио изглежда много опасен, а ударите от разстояние на Сисе със сигурност ще създадат проблеми за склонния към грешки вратар на сицилианци. Трудно ще бъде за гостите, но няма да е по-леко и на домакините, които трябва да бъдат много внимателни за контраатаките на своите противници. Интересен мач, в който везните са наклонени съвсем леко в полза на Лацио.

Прогноза за: Лацио - Палермо 1:0

 

Последни 5 изиграни срещи:

Лацио:

25 август Работнички - Лацио 1:3 (Лига Европа)
09 септември Милан - Лацио 2:2 (Серия А)
15 септември Лацио - Васлуй 2:2 (Лига Европа)
18 септември Лацио - Дженоа 1:2 (Серия А)
21 септември Чезена - Лацио 1:2 (Серия А)

Палермо:

04 август Тюн - Палермо 1:1 (Лига Европа)
21 август Палермо - Фенербахче 2:3 (Приятелска среща)
11 септември Палермо - Интер 4:3 (Серия А)
18 септември Аталанта - Палермо 1:0 (Серия А)
21 септември Палермо - Каляри 3:2 (Серия А)


Досегашни срещи:

Лацио - Палермо

45 срещи
19 победи за Лацио
9 равенства
17 победи за Палермо
Голова Разлика: 77:56 за Лацио


Коефициенти от bet365:
Лацио - 1.83
Равен - 3.40
Палермо - 4.50

Коефициенти от Offsidebet:
Лацио - 1.80
Равен - 3.30
Палермо - 4.50

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
197