Аталанта спечели важни три точки


Н. Гавазов

Аталанта спечели важни три точки

Аталанта постигна много важна победа над Палермо с 1:0 в мач от третия кръг на Серия А. Двубоят започна с домакински натиск, на който гостите успяха да издържат и на свой ред взеха инициативата в свои ръце. Точно когато бяха минутите на сицилианци, Денис от Аталанта изведе своите напред в резултата - след асистенция на Бонавентура. През второто полувреме над стадиона се изсипа проливен дъжд, което наложи главния съдия Андреа Ди Марко да прекрати мача в 64-та минута - оказа се, че дренажа на „Атлети Адзури" не може да поеме водата.

След повече от едночасово прекъсване, срещата бе възобновена, като гостите не се отказаха да търсят попадение, но натискът им бе стихиен и не доведе до сериозни опасности пред вратата на домакините. В самия край домакините за малко да увеличат разликата, но ударът на Бриги облиза страничната греда на Зорвас. В крайна сметка, при този резултата приключи двубоя.

Аталанта, само за два мача почти успя да заличи пасива си от 6 точки, с който стартира шампионата и вече е с минус две точки. Палермо, преди изиграването на останалите срещи от кръга е шести с актив от три точки.

 

  Сподели
79