Сиена - Ювентус: Старата госпожа ще продължи победния си ход


Н. Гавазов

Сиена - Ювентус: Старата госпожа ще продължи победния си ход

Сиена - Ювентус
Стадион: "Монтепаски Арена", Сиена
Дата: 18.09.2011г.
Час: 16:00
Съдия: Паоло Валери


Отборът на воините, както определи Ювентус новото попълнение на торинци Артуро Видал, в третия кръг на Серия А ще се изправи срещу Сиена - старият отбор на Антонио Конте, който през миналия сезон се състезаваше в Серия В. На старта на първенството „бианконерите" играха на своя нов стадион срещу Парма и не оставиха никакви съмнения, че са по-добрия отбор, вкарвайки четири и допускайки само едно попадение. По ирония на съдбата, единственият гол за „дуковете" отново бе дело на Джовинко. Голям мач направи обаче Андреа Пирло, който раздаваше пасове наляво и надясно и с играта си вдъхнови за победата останалите си съотборници.

Сиена се завърна в елита и амбициите пред тима са това да не е само за един сезон. Новият наставник на отбора Джузепе Санино заяви, че за воденият от него тим няма значение къде ще играе - целта е да се печелят точки и в крайна сметка тосканци да запазят елитния си статут. В първия си мач специалистът и неговите възпитаници изпълниха обещанията си и на негостоприемния „Анжело Масимо" успяха да измъкнат точката, завършвайки 0:0 - в двубой, в който домакините от Катания имаха пълно превъзходство, а основното оръжие на гостите бяха нарушенията (26 за целия мач!), но както се казва - целта оправдава средствата.

Групата на Сиена за мача е от 24 човека. „Предпочетохй да поканя всички, защото двубоят е много важен. Искам всеки един футболист да почувства част от отбора", сподели Санино. Той обаче няма да може да разчита на Анжело и Реджиналдо, които са контузени. Вчерашната трениворка на базата в Коле Вал д'Елза премина при закрити врати и специалистът обеща, че е приготвил изненади за своя именит съперник. Атаката на домакините ще се води от Калайо и Гонсалес, а Гаци и Д'Агостино ще заемат места в средата на терена. Вероятен състава (4-4-2): Бъркич; Витиело, Росетини, Терци, Дел Гросо; Манини, Гаци, Д'Агостино, Бриенца; Калайо, Гонзалес. Евентуално като десен бек може да започне Анжел, но това ще бъде лично решение на терньора.

Антонио Конте се завръща на „Артемио Франки" без Сьоренсен, Пациенца, Естигарибия, Манингер, Тони, Мароне и Мота, които остави по различни причини в Торино, както и без контузения Якуинта и наказания за един мач Де Чели. Наставникът ще използва интересна тактическа постройка, в която нападението изглежда внушително - Красич, Вучинич, Матри и Пепе ще водят атаката. Тук може да настъпи промяна разбира се и в последния момент наставника да реши да започне с Дел Пиеро, а по-късно да използва услугите на Матри. Вероятен състав (4-2-4): Буфон; Лихтщайнер, Балцари, Киелини, Гросо; Маркизио, Пирло; Красич, Вучинич, Матри и Пепе.

Няма съмнение, че срещата ще бъде любопитна. По традиция, Ювентус има голямо надмощие тук и в последните си шест мача тук постигна пет победи. Домакините обаче са амбицирани да победят по три причини: да трупат важни точки по пътя си към оцеляването, да „натрият носа" на стария си треньор, въпреки че двете страни се разделиха с много топли чувства, а също така да се представят добре в първия си мач пред собствена публика. „Старата госпожа" пък ще се опита да материализира импулса от последния месец - откриването на новия стадион, добрата игра срещу Парма, а през седмицата дойде и добрата вест от страна на Моджи, че Калчополи е скалъпен процес и титлите трябва да бъдат върнати на „бианконерите". По-класните играчи са в състава на Ювентус и според мен, Конте е успял да убеди възпитаниците си, че не бива да подценяват своя съперник. Всякакъв друг резултат освен победа за гостите ще бъде изненада.

Прогноза за: Сиена - Ювентус 0:2

 

Последни 5 изиграни срещи:

Сиена:

31 юли Сиена - Пианезе 7:0 (Приятелска среща)
06 август Сиена - Понтевекио 5:0 (Приятелска среща)
10 август Перуджа - Сиена 0:3 (Приятелска среща)
21 август Сиена - Торино 1:0 (Купа на Италия)
11 септември Катаня - Сиена 0:0 (Серия А)

Ювентус:

05 август Ювентус - Кунео 8:0 (Приятелска среща)
13 август Ювентус - Бетис 0:0 (Приятелска среща)
21 август Милан - Ювентус 2:1 (Приятелска среща)
08 септември Ювентус - Нотс Каунти 1:1 (Приятелска среща)
11 септември Ювентус - Парма 4:1 (Серия А)


Досегашни срещи:

Сиена - Ювентус

12 срещи
1 победа за Сиена
1 равенство
10 победи за Ювентус
Голова Разлика: 28:7 за Ювентус


Коефициенти от bet365:
Сиена - 5.00
Равен - 3.50
Ювентус - 1.72

Коефициенти от Offsidebet:
Сиена - 5.00
Равен - 3.40
Ювентус - 1.72

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
197