Наполи - Милан: Празник по италиански


Н. Гавазов

Наполи - Милан: Празник по италиански

Наполи - Милан
Стадион: "Сан Паоло", Неапол
Дата: 18.09.2011г.
Час: 21:45
Съдия: Паоло Талиавенто


Петдесет хиляди зрители утре вечер на „Сан Паоло" ще приветстват Наполи и Милан, които ще се изправят един срещу друг с имиджа на кандидати за Скудетото - твърде рано за двубой от подобно важно значение, но това е волята на жребия. Възпитаниците на Валтер Мадзари стартираха кампанията си в Серия А според очакванията и се наложиха с 3:1 при гостуването си на Чезена, но ако трябва да сме честни, победните попадения дойдоха след като Беналун от домакините получи червен картон. Навярно част от вниманието на „партенопеите" е било насочено към дебюта им в Шампионската лига срещу милионерите от Сити - мач, в който италианците демонстрираха много добри и организирани действия в защита, особено през втората част, а атаките на нападателите често вещаеха опасности пред противниковата врата. В крайна сметка, Наполи успя да измъкне точката, завършвайки 1:1 със своя противник, след като Кавани откри резултата, а домакините изравниха чрез Коларов.

Милан също започна старта си на кампанията в Серия А впечатляващо - срещу Лацио „росонерите" губеха с 0:2 на „Сан Сиро", но с попадения на Ибрахимович и Касано шампионите се добраха до равенството 2:2. Още по-впечатляващо обаче изглеждаше отбора в мача си от Шампионската лига срещу действащия победител Барселона на „Камп Ноу". Хората на Алегри вкараха гол в първата и последната минута на двубоя - фантастика! - и напълно заслужено успяха да измъкнат точката, завършвайки 2:2 с каталунците. При това, в този мач не игра звездата на отбора Ибрахимович, за когото се появиха спекулации, че се е изплашил от евентуалното враждебно посрещане от страна на публиката.

Валтер Мадзари обяви групата за мача, в която място не намериха контузените Бритос и Донадел, както и Грава, Коломбо и Ринаудо. Всичко обаче се върти около това, дали Езекиел Лавеци ще играе или не в двубоя. Наставникът на „партенопеите" заяви вчера, че все още се оценява състоянието на нападателя и решение ще вземе тази вечер след последната тренировка на тима, но от лагера на Наполи идва необяснима тишина. С Лавеци или без него, домакините ще излязат със схема на игра 3-4-2-1, като Кавани ще води атаката, а останалата част от тризъбеца ще се оформи от Хамшик и Джемаил (Лавеци). По фланговите ще се разположат Зунига (Досена) и Маджо, който бе в основата на гола в Манчестър, а в средата Инлер и Гаргано.

Милан ще пътува на юг обременен от кадрови проблеми, които поставят големи въпросителни пред старши-треньора на отбора Масимилиано Алегри, който няма да може да разчита на Фламини, Робиньо, Гатузо, Ибрахимович, Боатенг и Индзаги - всичките контузени! Мексес и Амброзини също остават в Милано, въпреки че се излекуваха от травмите си, но треньорското ръководство сметна, че двамата не са готови да се появяват на терена. Така шампионите ще излязат със схема 4-3-1-2 и ако двамата нападатели са ясни - Пато и Касано, то зад тях Алегри ще избира между Акуилани и Зеедорф. Ако се спре на първия, холандецът автоматично отива отляво на халфовата линия и обратно - ако Зеедорф застане зад двамата нападатели, тогава Акуилани ще се нареди до Ван Бомел и Ночерино.

През миналия сезон Милан победи тук с 2:1. Клишето - „това бяха други времена" важи обаче с пълна сила. Първо, тогава Милан бяха в невероятен подем. Второ, „росонерите" излязоха с убийствено нападение в лицето на Пато, Ибрахомович и Робиньо, подсигурявани от Боатенг. Трето, нека си припомним, че Маджо от домакините се контузи в средата на първото полувреме, а малко преди почивката Пациенца получи червен картон и остави „партенопеите" с човек по-малко. Всичко гореизброено сега няма да важи за този мач, което не означава, че Наполи е фаворит за спечелване на двубоя. Напротив - Милан даде достоен отпор на Барселона, а освен това Неста, който надхвърли 300 мача с „росонерите" се намира в блестяща форма и ако ветеранът има ден, аз лично смятам, че партньорството му с Тиаго Силва може да обезвери и най-добрите нападатели в света.
Прогноза? В такъв мач е рисковано човек да се ангажира с подобно нещо. Шансовете са на страната на домакините, но срещу себе си те ще имат отбор с голям опит, чийто футболисти знаят как да се възползват от най-дребните грешки на своя противник. Разумното решение е да не играем с един знак. Но каквото и да се случи в неделя вечер на "Сан Паоло", то ще бъде истински празник по италиански - много страст, много емоции и много горещи трибуни.

Прогноза за: Наполи - Милан 2:1


Последни 5 изиграни срещи:

Наполи:

04 август Наполи - Пенярол 1:1 (Приятелска среща)
07 август Наполи - Севиля 1:2 (Приятелска среща)
22 август Барселона - Наполи 5:0 (Приятелска среща)
10 септември Чезена - Наполи 1:3 (Серия А)
14 септември Манчестър Сити - Наполи 1:1 (Шампионска лига)

Милан:

14 август Малмьо - Милан 2:2 (Приятелска среща)
21 август Милан - Ювентус 2:1 (Приятелска среща)
01 септември Комо - Милан 1:2 (Приятелска среща)
09 септември Милан - Лацио 2:2 (Серия А)
13 септември Барселона - Милан 2:2 (Шампионска лига)


Досегашни срещи:

Наполи - Милан

126 срещи
32 победи за Наполи
41 равенства
53 победи за Милан
Голова Разлика:


Коефициенти от bet365:
Наполи - 2.62
Равен - 3.10
Милан - 2.75

Коефициенти от Offsidebet:
Наполи - 2.50
Равен - 3.05
Милан - 2.80

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
151