Анонс на 3 кръг на Серия А


Н. Гавазов

Анонс на 3 кръг на Серия А

Каляри - Новара
Стадион: "Сант'Елиа", Каляри
Дата: 17.09.2011
Час: 19:00
Съдия: Антонио Джанокаро (Лече)

Третият кръг в италианската Серия А ще започне с двубой между два отбора, чието представяне на старта на Серия А бе повече от успешно. Мнозина специалисти предричаха тежък сезон за Каляри, който през лятото не бе особено активен на трансферния пазар и на всичкото отгоре се раздели с Роберто Донадони, но сардинците започнаха зашеметяващо кампанията си в Серия А и победиха изненадващо при гостуването си Рома, с което хвърлиха в смут футболната общественост на Апенините.

Успешно бе началото и за Новара, който според специалистите ще бъде единият от трите отбора, които ще се отправят към Серия В. Тези твърдения всъщност са резон на твърденията на клубното ръководство, което заяви, че не е очаквало да мери сили с отборите от елита, но ето, че дебютантите гостуваха в миналия кръг на негостоприемния Киево и изненадващо завършиха 2:2. На всичкото отгоре, пиемонтци показаха характер и успяха да заличат двата гола преднина на „летящите магарета" и дори изпуснаха победата в самия край на мача.

За Каляри отпадна Ериксон, който е със скъсани връзки. Схема на игра 4-3-1-2, като атаката ще се води от Нене и Тиаго Рибейра, а в центъра на защитата ще застанат Канини и Астори. Няма да е изненада, ако на определени моменти от мача Косу заиграе като трети нападател.

За Новара отпаднаха Меджиорини и Делафиоре, които са контузени. Това означава, че Морганела ще заеме мястото на десния бек. Схема на игра 4-3-1-2 с Йеда и Моримото начело на атаката, които ще бъдат подпомагани от Пинарди.

Прогноза за: Каляри - Новара 2:1


Аталанта - Палермо
Стадион: "Атлети Адзури", Бергамо
Дата: 18.09.2011
Час: 13:30
Съдия: Андреа Де Марко (Кявари)

Ще станем свидетели на поредната среща между два отбора, които започнаха по великолепен начин кампанията си в Серия А. Аталанта гостуваше във втория кръг на фаворита Дженоа и успя да вземе струващата толкова скъпо точка, а Палермо се наложи с 4:3 над Интер и по такъв начин постигна първа победа срещу „нерадзурите" на „Барбера" за последните шест години.

Аталанта излиза без контузените Пинто и Миноти и дисквалифицирания за три години Дони. Добрата новина е завръщането на Манфредини, чието обжалване на дисквалификацията бе уважено и 31-годишният играч ще заеме своето място в центъра на отбраната. Схемата на игра на бергамци ще е 4-4-1-1, която не попречи на Моралес да вкара два гола при гостуването на Дженоа. Палермо е без Ди Матео, Будан, Робиньо. и Симон. Схемата на игра почти сигурно ще бъде 4-4-2 с Миколи и Ернандес начело на атаката

Това ще бъде един от най-интересните мачове на кръга: Палермо спечели само три от последните си 17 гостувания, но той е без загуба в Бергамо от април 2005 година. В същото време, както заяви президента на Аталанта - всеки мач за отбора ще бъде малък финал. Вдъхновителят на сицилианци Миколи срещу голмайстора Моралес - това заслужава да се види!

Прогноза за: Аталанта - Палермо 1:0

 

Болоня - Лече
Стадион: "Реанто Дал'Ара", Болоня
Дата: 18.09.2011
Час: 16:00
Съдия: Кармине Русо (Нола)

Двата отбора загубиха с по 0:2 мачовете си на старта на първенството - Болоня при гостуването си на Фиорентина, а Лече при домакинството си на Удинезе. И ако фриулци надиграха напълно „вълците", то „рособлу" се противопоставиха много добре на „виолетовите" и само липсата а късмет и пропуските на Диаманти попречиха на болонци да си тръгнат с точка.

Болоня няма да може да разчита на Хименес, Рицклер и Керубин, но напълно се възстановиха от своите травми Перес и Коне, които ще заемат местата си в средата на терена. Схемата на игра ще бъде 4-3-1-2 с Ди Вайо и Рамирес начело на атаката. Лече е с по-големи проблеми в кадрово отношение - контузени са Оливера, Карозиери, Щрасер, а извън групата останаха все още не възстановилите се напълно Одо и Габриели.

Миналия сезон Болоня победи Лече с 2:0, а по принцип „Дал'Ара" е негостоприемен за „вълците" - последната им победа е от юни 1993 година. Никога досега Лече не е побеждавал тук, когато двата отбора са се срещали в мач от Серия А.

Прогноза за: Болоня - Лече 1:0

 

Удинезе - Фиорентина
Стадион: "Фриули", Удинезе
Дата: 18.09.2011
Час: 16:00
Съдия: Андреа Ромео (Верона)

И двата отбора миналия кръг победиха своите противници с резултат 2:0. Фриулци надиграха като гости Лече, а „виолетовите" като домакини Болоня. Освен това, Удинезе игра през седмицата в Лига Европа срещу френския Рен и благодарение на попаденията на Армеро и Ди Натале постигна волева победа с 2:1. През лятото тимът бе напуснат от Санчес, Сапата и Инлер и Гуидолин предупреди феновете да не очакват същите резултати както през миналата година. Но нека не забравяме, че докато звездите бяха тук, Удинезе бе едно добро място за израстване на млади футболисти

Фиорентина победи Болоня, но тази победа не внушава оптимизъм, защото гостите бяха по-добрия отбор и само липсата на късмет ги лиши от успех. „Виолетовите" бяха напуснати от Муту, Фрей, Д'Агостино, а спекулациите около Джилардино не престават. Най-добрата новина е завръщането на Йоветич в строя, който по прекрасен начин ще се впише в опитите на Саниша Михайлович да заиграе с трима нападатели.

За Удинезе няма да играят Кода, Феронети и Флорес. Това означава, че Ди Натале ще бъде самотен нападател, подкрепян от Торже. Схемата на игра ще бъде 3-5-1-1, като в средата на терена ще бъдат Исла и Асамоа.

Фиорентина е без Кролдруп и Гуан. Схемата на игра ще бъде 4-3-3, като атаката изглежда много внушително - Черчи, Джилардино и Йоветич. Като десен бек е по-вероятно да започне Касани, отколкото Ди Силвестри, а в средата на терена Лацари най-вероятно ще бъде титуляр, вместо Варгас.

Очертава се интересен и напълно непредсказуем двубой - атаката на Фиорентина изглежда много мощно, но опитът, който натрупа Удинезе в мачовете си срещу Арсенал и Рен е голям. В същото време „фриулци" са изморени от сгъстената програма и това може да окаже влияние върху играта им. Последните четири мача на „Стадио Фриули" бяха спечелени от Удинезе, но нека да не се смята за изненада, ако този път Фиорентина победи.

Прогноза за: Удинезе - Фиорентина 1:1



Парма - Киево
Стадион: "Енио Тардини", Парма
Дата: 18.09.2011
Час: 16:00
Съдия: Даниеле Довери (Рим)

Пред двата тима се очертава много добра възможност да се съвземат от лошия си старт. Парма загуби гостуването си на Ювентус с 1:4, като според наставника Коломбо, основната причина за тежкото поражение е липсата на удари към вратата на „бианконерите" и грешките в центъра на защитата. Домакинското равенство на Киево 2:2 с аутсайдера Новара също може да бъде отчетено като неуспех, още повече, че „летящите магарета" водеха с 2:0. Вчерашната тренировка на базата в Пескиера премина пред закрити врати, но от това което успяха да видят журналистите стана ясно, че отборът набляга в тренировките на изучаване на комбинации при изпълнение на статични положения

Парма е без Перейра и Данило, но в строя се завърна Гоби, който обаче едва ли ще започне като титуляр, така че на левия фланг на защита най-вероятно ще бъде Рубин. Схемата на игра е 4-4-1-1, а в последния момент Коломбо може да реши Джовинко и Пеле да играят един до друг.

Киево няма да разчита на контузените Крузадо ( в последния момент получи болки в корема), Лучано, Ачерби и наказания Сардо. По неизвестни причини отпаднаха Мандели, Урибе и Де Фалко. Схемата на игра ще бъде 4-3-1-2, като атаката ще се води от Палисиер и Тереау. В центъра на защитата по-вероятно е да видим Андреоли вместо Мореро.

По принцип, срещите между двата отбора завършват с малко отбелязани голове, а от ноември 2009 и при нулеви равенства. Няма да бъде по-различно и сега, въпреки намеренията и заканите, които си отправят играчите. С по-големи шансове за победа е Парма, единствено заради фактора домакинство. Ако обаче „летящите магарета" играят по начин, по който го сториха през първото полувреме срещу Новара, спокойно биха победили своя съперник.

Прогноза за: Парма - Киево 1:0

 

Катания - Чезена
Стадион: "Анджело Масимино", Катания
Дата: 18.09.2011
Час: 16:00
Съдия: Андреа Гервасони (Мантова)

Катания завърши изненадващо 0:0 у дома си срещу Сиена на старта на Серия А и при второ поредно домакинство ще се опита да заличи разочарованието у феновете си. Цяла седмица заниманията се проведоха при закрити врати и наистина ще бъде интересно да видим какво с какво ще изненадат сицилианци своя съперник. Чезена започна със загуба, но имайки предвид срещу кого бе тя, не вярвам някой да е изненадан. И все пак „морските кончета" показаха зъби на Наполи, но само в рамките на едно полувреме. През втората част възпитаниците на Джампаоло отпаднаха, а и червеният картон на Беналун се оказа решаващ за поражението.

Както се очакваше, Легроталие няма да бъде на разположение на Монтела, както и Иско. Ледесма, Терациано и Суазо също отпаднаха от групата за мача. Това не пречи обаче на наставника на тима да заложи на агресивна схема на игра: 4-3-3, като по-вероятно е да виидм Кателани отляво на атакуващия тризъбец, отколкото Ланзафаме.

Гостите са без наказания Беналун и контузените Антониоли и Ренея. Вратарят, който навърши 42 години във вторник ще продължи рехабилитацията си и най-вероятно ще бъде извън строя и през следващата седмица. „Морските кончета" ще излязат с трима нападатели в атака - Едер, Муту и Гезал, който не игра срещу Наполи. В центъра не е ясно кой ще бъде титуляр - Гуана или Колучи, ноп със сигурност там ще видим Кандрева.

Катания през последните два сезона записа 16 мача без да допусне гол и в този смисъл сицилианци играят много силно у дома си. Те обаче излизат срещу отбор, който при последните си седем гостувания отбелязва по две и повече попадения. Това прави двубоя интригуващ и бих казал труден за прогнозиране.

Прогноза за: Катания - Чезена 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
242