Интер - Рома: Движение по въже


Н. Гавазов

Интер - Рома: Движение по въже

Интер - Рома
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 17.09.2011г.
Час: 21:45
Съдия: Паоло Мацолени


Интер приема Рома в среща от 3 кръг на Серия А. Това ще бъде двубой между два отбора преживели през лятото редица промени, включително и смяна на своите треньори, които в търсене на нови стилове на игра все още не успяват да намерят верния път към успеха и създават реална опасност да не бъдат изпълнени целите на сезона.

Ако на загубата на Интер във финала за Суперкупата на Италия не бе обърнато достатъчно внимание, то поражението през уикенда срещу Палермо на старта на първенството е повече от обезпокоително, а загубата в сряда от дебютанта в Шампионска лига Трабзонспор вече е тревожно. В Сицилия Гасперини заложи на схема 3-4-3, при която Снайдер се озова на пейката, но това не попречи на „нерадзурите" да допуснат четири гола за 40 минути. Всъщност, отборът игра толкова хаотично през второто полувреме, че трудно бихме говорили за каквато и да е схема на игра. Подложен на обществен натиск, наставникът на миланци промени в сряда схемата на игра и върна отбраната с четирима защитници, но и това не помогна и „нерадзурите" загубиха с 0:1 от турския вицешампион.

Вследствие на всичко това, Интер записа най-лошия си старт от 1921 година насам, когато допусна пет последователни загуби и тази сутрин медиите на Апенините изготвиха списък с потенциалните наследници на Гасперини, въпреки че Масимо Морати застана зад гърба на 53-годишния специалист, който обаче няма повече време, ако трябва да се вслуша в думите на изпълнителния директор Паолило.


Рома също изненада с представянето си. Ако през август загубата с 0:3 от Валенсия бе в приятелски мач, какво да кажем за унизителното отстраняване от Слован Братислава в Лига Европа? Мнозина специалисти прогнозираха, че столичани се отказват от втория по значимост клубен турнир на Стария континент, в името на това да бъде атакувана титлата..уви, още в първия мач от Серия А срещу Каляри на „Олимпико" се видя колко са импотентни нападателите и изобщо играчите на „вълците" - въпреки господството в притежаването на топката и отправените 16 удара към вратата на гостите, домакините бяха излъгани от хитрите сардинци и в крайна сметка загубиха с 1:2 - резултат, който хвърли в смут футболната общественост. Повече от очевидно бе, че новите попълнения се нуждаят от още време за своята интеграция, както и наставника на отбора Луис Енрике, който ще продължава да оформя облика на тима.

До този момент 41-годишният специалист все още не е загубил доверието на своя президент, а днес стана ясно, че играчите в отбора начело с Франческо Тоти, Даниеле Роси и Николас Бурдисо застават зад гърба на своя треньор, който от своя страна им благодари.


Гасперини няма да може да разчита на контузените Вивиано, Кордоба, Майкон, Тиаго Мота, Киву, Поли и Станкович. Не се знае каква схема на игра ще избере наставника на „нерадзурите", но днес заниманията протекоха по начин, който показва, че в събота вечер в средата на терена ще бъдат разположени петима играчи. Това означава само едно - ако приемем, че в нападение домакините ще излязат с двама нападатели (което е почти сигурно), то в защита ще видим отново трима бранителя. Най-вероятно там ще са Лусио, Самуел и Ранокия. При това положение по крилата ще бъдат Нагатомо и Оби, а Санети, Снайдер и Камбиасо между тях. При схема с четирима защитника, Нагатомо ще се върне на левия край на отбраната, а Снайдер ще застане зад Форлан и Милито. Вероятен състав: Сезар; Лусио, Самуел, Ранокия; Нагатомо, Санети, Снайдер, Камбиасо, Оби; Форлан, Милито.


За Рома отпаднаха контузените Сисиньо и Жуан, както и наказания Хосе Анхел. Освен тях, по неизвестни причини извън групата се оказаха Ламела, Греко, Окака, Лобонт, Вивиани, Симпличио и Барузо. Луис Енрике твърдо заяви, че ще използва трима нападатели срещу Интер и това ще бъдат Къркич, Тоти и най-вероятно Бориело. Перота и Пиянич ще бъдат в средната линия, а между тях и зад нападателите ще се разположи Де Роси. В защита опциите са повече пред испанския специалист и какво точно той ще избере си е негово лично решение: за поста ляв бек ще спорят Хайнце и Тадей, за място в центъра на отбраната изборът е между Хайнце и Кяер, а е възможно Бурдисо и Хайнце да застанат в сърцето на защитата, а отляво да бъде изпратен Касети.

А за любителите на статистиката и интересните факти, ето някои от тях:

- Интер при последните си 60 домакинства има само една загуба - с Милан през ноември 2010 година.
- Сезар страда най-много от играчите на Рома - от всичките 229 допуснати гола по време на италианската си кариера, 25 са от футболисти на Рома.
- Гасперини като треньор се е изправял срещу Рома седем пъти и е постигал 2 победи и 5 загуби.
- Луис Енрике се е изправял дин път срещу Интер - през 2003 година като играч на Барселона и тогава „нерадзурите" загубиха с 0:3.
- Любимата жертва за Де Роси е Интер - във вратата на миланци играчът е отбелязал шест гола, което е повече от всеки друг отбор.
- Двата отбора нямат загуби, когато техни срещи е обслужвал главният съдия Мацолени.

Кой от двата отбора ще победи? Лично аз смятам, че това ще бъде тимът, който е готов да се раздаде за своя треньор. Няма съмнение, че всички схеми, разстановки и състави са много важни. Но ако хората не те приемат и те смятат за чужд елемент - тогава нещата са лоши. По тази логика би трябвало Рома ще победи. Франческо Тоти вече каза, че всички трябва да се сплотят около своя треньор, а лидерите на тима изразиха подкрепата си за Енрике.  Аргументите в полза на Рома са, че играчите на „вълците" не са подложени на психологически натиск, както своя съперник. Предимството пък на Интер е в широчината на атаката, с която разполага Гасперини, както и обиграността на централните защитници. Всичко това означава едно - очаква ни напълно непредсказуем двубой, който бих сравнил с движение по въже във въздуха.

Прогноза за: Интер - Рома 1:0


Последни 5 изиграни срещи:

Интер:

31 юли Интер - Манчестър Сити 0:3 (Приятелска среща)
06 август Милан - Интер 2:1 (Суперкупа на Италия)
21 август Олимпиакос - Интер 2:2 (Приятелска среща)
11 септември Палермо - Интер 4:3 (Серия А)
14 септември Интер - Трабзонспор 0:1 (Шампионска лига)

Рома:

03 август Вашаш - Рома 0:1 (Приятелска среща)
12 август Валенсия - Рома 3:0 (Приятелска среща)
18 август Слован Братислава - Рома 1:0 (Лига Европа)
25 август Рома - Слован Братислава 1:1 (Лига Европа)
11 септември Рома - Каляри 1:2 (Серия А)


Досегашни срещи:

Интер - Рома

173 срещи
79 победи за Интер
47 равенства
47 победи за Рома
Голова Разлика: 288:216 за Интер


Коефициенти от bet365:
Интер - 1.85
Равен - 3.50
Рома - 4.20

Коефициенти от Offsidebet:
Интер - 1.90
Равен - 3.30
Рома - 4.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
181