Моджи: Интер ще спечели отново, когато има друго Калчополи


Н. Гавазов

Моджи: Интер ще спечели отново, когато има друго Калчополи

Бившият генерален директор на Ювентус Лучано Моджи отправи поредният си словен удар към своите стари съперници от Интер, твърдейки, че „нерадзурите" имат нужда от друг скандал „Калчополи", за да спечелят отново Скудетото. Както е известно, миланският гранд записа най-лошия си старт от 1921 година насам и скандалният бивш футболен функционер не пропусна да налее сол в раните на своите врагове.

"Когато Интер не спечели титлата в Серия А преди години, причината беше че те купиха Хакан Шукур и Тарибо Уест, а оставиха най-добрите си играчи да си тръгнат, като Кларънс Зеедорф и Андреа Пирло, които отидоха в Милан в замяна за Франческо Коко", пише Моджи в уводна статия за италианския вестник Libero.

"От друга страна Ювентус купи Джанлуиджи Буфон и Зинедин Зидан. Интер започна да печели когато се възползва от „Калчополи", взимайки играчите на Ювентус Патрик Виера и Златан Ибрахимович, после взеха и Жозе Моуриньо. Но сега Моуриньо го няма и грешките се появиха отново. Трябва да видим ново Калчополи, за да може Интер да печели отново", допълва бившият генерален директор на Ювентус.

 

  Сподели
220