Гасперини готов да въведе нова схема на игра


Н. Гавазов

Гасперини готов да въведе нова схема на игра

Старши-треньорът на Интер Джанпиеро Гасперини е на път да се откаже от сегашната си тактическа схема 3-4-3 и да се завърне към традиционната 4-3-1-2, съобщава La Gazzetta dello Sport. Както е известно, философията на бившия наставник на Дженоа предизвика много дебати след назначаването му начело на „нерадзурите", като опасенията бяха, че отборът не разполага с достатъчно играчи, готови да се адаптират към новата постройка.

Според изданието, вчера Гасперини е имал среща с Масимо Морати и Марко Бранка, на която са обсъдени някои текущите въпроси около тима, а също така и загубата с 3:4 от Палермо в неделя и причините довели до изненадващото поражение.

Общото мнение е, че завръщането към 4-3-1-2 е печелившата формула за Интер - същата, която донесе успехите на отбора под ръководството на Моуриньо и Леонардо. Не се знае обаче дали в двубоя от Шампионската лига срещу Трабзонспор в сряда, 53-годишният специалист ще прибегне до тази схема, след като подготовката на играчите преминаваше до този момент според старата. Най-вероятно привържениците на „нерадзурите" ще видят новата формация през уикенда, когато Интер посреща Рома в среща от 3-я кръг на Серия А.

 

  Сподели
90