Юве мачка на новия си стадион пред 41 000 зрители (видео)


В. Мухарски

Юве мачка на новия си стадион пред 41 000 зрители (видео)

Ювентус разгроми Парма с 4:1 в мач от 2-ри кръг на италианската Серия А. С този мач домакините официално откриха новия си стадион Арена Ювентус. Капацитетът на съоръжението е 41 000 зрители и се строя почти три години на мястото на стария стадион „Деле Апли”. През това време "Старата госпожа" игра домакинските си мачове на Олимпийския стадион в Торино. Преди тази среща, Юве вече игра един мач на новия стадион, след като преди няколко дни, в приятелска среща, отборът завърши 1:1 с английския Нотс Каунти.

В днешната среща "черно-белите" бяха по-добрият отбор на терена и заслужено стигнаха до изразителна победа. Бившият играч на Лацио Щефан Лихщайнер се разписа в 17-ата минута и по този начин изведе съотборниците си напред в резултата. След почивката домакините продължиха да доминират, благдарение на отличната атмосфера и пълните трибуни на новия стадион.

В 58-ата минута звездата на Юве Дел Пиеро намери отлично Пепе, който веднага стреля и покачи на 2:0. В 73-ата минута новото попълнение на отбора Артуро Видал с хубав удар прати топката в десния ъгъл на вратата на "дуковете" и по този начин направи резултата класически.

В 83-ата минута Маркизио с прехвърлящ удар също записа името си сред голмайсторите - 4:0 за "Старата госпожа". Бившите съотборници на Валери Божинов все пак стигнаха до почетно попадение в последната минута на срещата. Автор на гола бе Джовинко от дузпа. По този начин Ювентус започна шампионата на Италия с победа и амбиции за титла.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
142