Анонс на 2 кръг на Серия А


Н. Гавазов

Анонс на 2 кръг на Серия А

Фиорентина - Болоня
Стадион: "Артемио Франки", Флоренция
Дата: 11.09.2011
Час: 16:00
Съдия: Марко Гуида

В битката на средняците, Фиорентина приема Болоня. През лятото „виолетовите" се намираха пред истински срив - Фрей, Донадел и Муту си тръгнаха, Варгас, Монтоливо и Джилардино се готвеха да ги последват, а Михайлович бе спряган за треньор на Интер всичко това изкара на улиците феновете на „виолетовите". Когато миналата сряда в 20:00 часа затвори трансферният прозорец, Монтоливо, Джилардино и Варгас не само бяха тук, но към отбора се присъединиха национала Касани и уругвайския нападател Сантяго Силва.

Феновете на Болоня също посрещнаха с облекчение затварянето на трансферния прозорец, защото сагата с Гастон Рамирес приключи и играчът в крайна сметка остана в отбора. Тук е още Ди Вайо, който ще бъде подпомаган от новопристигналия Айувафреска. Разбира се, неприятно е, че си тръгнаха Вивиано, Бритос и Екдал, но Болоня си остава един балансиран отбор въпреки ниския бюджет, с който разполага.

Фиорентина е без контузените Кролдруп и Гукан, извън групата са Бабакар, Фелипе, Салифу, Маркиони, Асонг, Мунари и Кампорезе. Схема на игра 4-3-3 с Йоветич, Джилардино и Серчи начело на атаката.

Болоня е без контузените Рицклер, Керубино и Гарикс, както и наказаните Рамирес, Креспо и Вантажиято. Извън групата останаха Тайдер, Родригес, Гавилан, Кода, Паси, Ломбарди и Витале. Схема на игра 4-3-2-1.

Труден мач очаква „виолетовите", въпреки предимството, което имат заради фактора домакинство. Гостите знаят как да се бранят, а и седем човека в опорната зона много трудно могат да бъдат преодолени. Равенството няма да бъде изненада, което ако се случи, няма да отговаря на амбициите на Фиорентина за завръщане в евротурнирите.

Прогноза за: Фиорентина - Болоня 1:0

Дженоа - Аталанта
Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа
Дата: 11.09.2011
Час: 16:00
Съдия: Никола Рицоли

Аталанта се завърна в Серия А след само един сезон в Серия В. Отнемането на шест точки обаче ще тежи на отбора, а това означава, че за бергамци всеки мач ще е като финал. Тимът разполага с добри крила и опитни централни защитници. Схема на игра 4-4-1-1.
Дженоа разполага със силна отбрана и невероятен вратар. Силата на халфовата линия обаче е под въпрос. Отсъствието на Зе Едуардо не е добре.

Домакините са по-балансирания отбор, притежават и по-качествени състезатели. Те могат обаче да се сблъскат с отчаянието на своя противник, който ще се опита още с първия си мач да започне да изчиства пасива от 6 точки. Логиката сочи победа с един гол разлика за Дженоа. Няма да е изненадващо, ако обаче срещата завърши без попадения.

Прогноза за: Дженоа - Аталанта 1:1

Киево - Новара

Стадион: "Марк'Антонио Бентегоди", Верона
Дата: 11.09.2011
Час: 16:00
Съдия: Себастиано Перуцо

Битка между два скромни отбора, в която Киево е по-добре смазаната машина. „Летящите магарета" всяка година надхвърлят очакванията, а Серджо Пелисиер все още е лидер на тима. Схема на игра 4-3-1-2, като основната тежест ще падне върху Крузадо.

Новара след 50 години отново се завърна в Серия А и според признанията на ръководството, никой от тях не е очаквал това да се случи. Тимът разполага с няколко добри играчи, които могат да предизвикат внимание. Схема на игра 4-3-1-2.

Киево по принцип започва добре и няма причина да очакваме нещата да се променят. Освен това, „летящите магарета" рядко губят пред собствена публика.

Прогноза за: Киево - Новара 2:0

Рома - Каляри
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 11.09.2011
Час: 16:00
Съдия: Габриеле Гава

Благодарение на инвестициите, които направи новият президент Томас ДиБенедето, Рома може би има най-силния отбор от 2001 година насам. Единствената причина за тревога е конфликтът между Франческо Тоти и треньора Луис Енрике, както и това, дали испанецът ще се справи с предизвикателството на Серия А. Всъщност, конфликтът между двамата показа до какво може да доведе - „вълците" отпаднаха от Слован в турнира Лига Европа, но ако се вярва на думите на спортния директор Валтер Сабатини, всичко вече е изгладено. Това изглежда е така, защото на личната си страница Тоти написа: „всички ние трябва да се обединим около нашия нов треньор".

От групата за мача отпаднаха Жуан, Чичиньо, Писаро и Ламела, които са контузени. Схемата на игра ще бъде 4-3-3, която показва много добре каква е целта на столичани. Тоти ще е в центъра на атаката, подкрепян от Освалдо и Къркич. Средната линия е зашеметяваща: Перота - Роси - Пиянич, като не е изключено Гаго да започне вместо Миралем.

Драмата на Каляри е в неговия президент. Изненадващо, босът уволни успешно представилият се треньор Роберто Донадони и го замени с бившия наставник на Чезена Масимо Фикаденти. Така и не стана ясна причината за това решение. Освен това, от отбора си тръгнаха някои от лидерите, а имената, които дойдоха са непознати. Схемата на игра ще бъде 4-3-3, но всъщност позицията на полузащитата ще бъде по-близо до защитниците, отколкото до нападателите. Може в хода на мача Нене да остане самотен нападате, а Ел Кабир и Косу да заиграят по крилата.

Не виждам как гостите ще се противопоставят успешно на своя противник, въпреки че миналата година Фикаденти измъкна тук 0:0 със своя Чезена.

Прогноза за: Рома - Каляри 2:0

Останалите срещи от кръга са:

Катания - Сиена
Стадион: "Анжело Масимино", Катания
Дата: 11.09.2011
Час: 16:00
Съдия: Лука Банти

Лече - Удинезе
Стадион: "Виа дел Маре", Лече
Дата: 11.09.2011
Час: 16:00
Съдия: Антонио Дамато

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
147