Чезена - Наполи: Шансовете са на страната на гостите


Н. Гавазов

Чезена - Наполи: Шансовете са на страната на гостите

Чезена - Наполи
Стадион: "Дино Мануци", Чезена
Дата: 10.09.2011
Час: 21:45
Съдия: Мауро Бергонци

В среща от втория кръг на Серия А, Чезена приема третият в класирането от миналия сезон Наполи и ще се опита да опровергае по-голямата част от специалистите, които посочват „морските кончета" за един от трите отбора, които ще загубят елитния си статут в края на сезона. Обратно на прогнозите, в момента оптимизмът в областта Емилия-Романя е много повече от миналогодишния, когато Чезена направи своя дебют в Серия А. Може би домакините с основание вярват в своето достойно представяне - отборът не само оцеля, а през лятото в лицето на Муту, Едер, Гезал, Кандрева и Комото успя и да се подсили, а оптимизмът сред феновете намери своята реализация в изкупването на рекорден брой абонаментни карти за новия сезон.

Наполи ще пътува на север със самочувствието не само на трети в миналогодишното първенство и отбор, който до последно застрашаваше Милан в борбата му за Скудетото, но и като участник в Шампионска лига. През лятото „партенопеите" също се подсилиха и с пристигането на Бритос, Лукарели, Инлер, Джемаил, Фернандес, Пандев бяха укрепени всички линии на тима. И за това не бива да ни учудват днешните думи, които каза президентът на Наполи: Аурелио Де Лаурентис: „Милан, Интер, Лацио, Наполи и Ювентус са петте най-добри отбора в Серия А през сегашния сезон. Разбира се, на класирането могат да повлияят различни фактори, но това са най-силните отбори".

Снощи, по време на приятелския мач между Чезена и Савиянанеси, Антониони се контузи нелепо и днес не взе участие в заниманията на своите съотборници. Тази вечер опитният вратар ще премине няколко медицински теста, но възстановяването му според лекарите на отбора е практически невъзможно. По такъв начин, на вратата на „морските кончета" ще застане 22-годишния Равалия. От групата за мача отпаднаха Ренелия, Мартино и Родригес, а Колучи, който цяла седмица се оплакваше от болки в коляното, днес тренира заедно с Кандрева и в крайна сметка бе включен за утрешния мач. Схемата на игра ще бъде 4-3-3, като нападението ще се води от Муту, Гезал и Едер, а в халфовата линия Кандрева ще застане на един от фланговете. Вероятен състав: Равалия; Комото, Фон Берген, Роси, Лауро; Пароло, Гуаин, Кандрева; Едер, Муту, Хезал.

Тази сутрин Наполи проведе заниманията си на тренировъчното игрище в Мануци, където тревата е изкуствена, а веднага след обучението стана ясна и групата от 20 футболисти, която Валтер Мадзари определи за мача срещу Чезена. Изненадващо от нея отпаднаха освен контузените Бритос и Донадел и наказания Гаргано, но също и Грава. Схемата, с която партенопеите ще излязат за двубоя е 3-4-2-1, като Кавани ще води атаката, а отзад бившият нападател на Палермо ще бъде подсигуряван от Лавеци и Хамшик. Вероятен състав: Де Санктис; Кампаняро, Канаваро, Ароника; Маджо, Инлер, Джемаил, Досена; Хамшик, Лавеци, Кавани.


И двата отбора имат своите причини, за да започнат силно кампанията си. В Италия стана тенденция малките отбори да стартират добре и след това постепенно да влошават представянето си. „Морските кончета" не правят изключение и след добър първи миналогодишен сезон, през пролетта те едва се спасиха от изпадане. От друга страна ще бъде интересно да видим как Наполи ще разпредели силите си на два фронта и ще съумее ли Мадзари да намери правилния баланс. Мачът е утре вечер и със сигурност няма да бъде лек за 22-та. „Партенопеите" през миналата година не успяха да вкарат гол само при три от гостуванията си, а точно на „Дино Мануци" отбелязаха цели четири. Дори наполовина да повторят постижението си, това прави гостите фаворити за спечелването на мача.

Прогноза за: Чезена - Наполи 1:2


Последни 5 изиграни срещи:

Чезена:

30 юли Чезена - Пенярол 0:0 (Приятелска среща)
07 август Губио - Чезена 1:3 (Приятелска среща)
12 август Белария Игеа - Чезена 0:3 (Приятелска среща)
21 август Чезена - Асколи 1:0 сл. прод. (Купа на Италия)
03 септември Новара - Чезена 2:2 (Приятелска среща)

Наполи:

29 юли Наполи - Барлета 2:0 (Приятелска среща)
30 юли Наполи - Гросето 2:1 (Приятелска среща)
04 август Наполи - Пенярол 1:1 (Приятелска среща)
07 август Наполи - Севиля 1:2 (Приятелска среща)
22 август Барселона - Наполи 5:0 (Приятелска среща)


Досегашни срещи:

Чезена - Наполи

25 мача
0 победи за Чезена
7 равенства
18 победи за Наполи
Голова Разлика: 40:7 за Наполи


Коефициенти от bet365:
Чезена - 3.25
Равен - 3.30
Наполи - 2.20

Коефициенти от Offsidebet:
Чезена - 3.40
Равен - 3.15
Наполи - 2.15

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
146