Прандели: Показахме характер


Н. Гавазов

Прандели: Показахме характер

Старши-треньорът на националния отбор на Италия Чезаре Прандели обяви снощният успех на воденият от него отбор за „исторически" и допълни, че футболистите му са показали характер в мача. Както е известно, в квалификационна среща за Евро 2012, „Скуадра адзура" победи много трудно Словения, като единственият гол в двубоя отбеляза влезлият на мястото на Касано Джампаоло Пацини в 85-та минута.

Успехът е наистина исторически за италианците, защото ги утвърди на върха в класирането на група С и за първи път в своята история, Италия се класира предсрочно за финалите на Европейско първенство.

„Демонстрирахме характер. Отборът доминираше в центъра на терена и поради играхме през цялото време с трима нападатели. Словения се защитаваше отлично и не ни позволяваше много свобода в опорната зона. Беше ни нужен гол, за да получим след това пространство за атака. Хубаво е, че Де Роси взе активно участие в създаването на моментите. Балотели? Той има време да порасне, но важното е, че се намира на правилния път. Смятам, че заслужено се класирахме за финалите и независимо, че победата дойде много трудно, тя ще остане в историята на италианския футбол", заяви за Sky Italia Прандели.

 

  Сподели
81