В понеделник отменят стачката в Серия А


Н. Гавазов

В понеделник отменят стачката в Серия А

Стачката на италианските футболисти, заради която бе отложен старта на Серия А ще приключи в началото на следващата седмица, съобщава Fоotball Italia. Според изданието, което се позовава на източници, които са близки до преговарящите, Асоциацията на играчите и Обединението на клубовете ще подпишат новия колективен договор в понеделник. По такъв начин, първенството в Серия А ще започне в петък с двубоя Милан - Лацио.

Както е известно, Асоциацията на играчите предложи на клубовете да бъде подписан временен колективен договор, но миналата седмица клубовете отхвърлиха това предложение. Вчера стана ясно, че Обединението на клубовете от Серия А е готово да бъде подписан временен договор за една година, на което президентът на Асоциацията на играчите Дамиано Томази отвърна, че ще се разгледа предложението и по-късно ще се вземе решение дали стачката да бъде отменена.

По-рано се настояваше за тригодишно съглашение, в което да се регулират правата на футболистите, условията за провеждане на тренировките, а също така да бъдат компенсирани заплатите на играчите заради високите данъци. Основен проблем в преговорите бе също така въпросът обявените за трансфер играчи също да провеждат занимания с основната група.

Според специалистите, най-вероятно ще се подпише временен колективен трудов договор.

 

  Сподели
86