Рома обяви по скандален начин Бориело за продажба


Н. Гавазов

Рома обяви по скандален начин Бориело за продажба

Ръководството на Рома взе решение да обяви за трансфер 29-годишният нападател на отбора Марко Бориело. Причината за това е, че в най-скоро време „джалоросите" смятат да подпишат с лидера в атаката на Еспаньол 25-годишният Пабло Освалдо. Сумата по сделката ще бъде около 15 милиона евро. Както е известно, Освалдо вече се сбогува с каталунския клуб и днес премина успешно медицинските прегледи в Рим, след което ще подпише официално със столичани.

Агент Тиберио Кавалери, който представлява интересите на Бориело заяви, че неговият клиент е неприятно изненадан от подобно решение на клуба.

„Тази новина е толкова неочаквана за нас, още повече, че Рома на 26 юни закупи договора на Бориело от Милан. Не знам какво да кажа. Дори научавам от други хора! Той все още е част от Рома и тренира с отбора. Ако подобно решение е свързано с тактически съображение, ние ще го обсъдим с ръководството. Но наистина съм изненадан - на всички досегашни срещи с Валтер Сабатини, въпросът с продажбата на Бориело не е стоял. Ако те не го искат в тима, защо тогава го пуснаха в първия мач със Слован? Оставам с впечатлението, че ръководството на клуба дори не уведомява треньорския щаб за своите планове", заяви за Sky Italia Кавалери.

„Марко има 17 гола за миналия сезон и общо 54 откакто е тук. Година по-рано той отказа на Манчестър Сити и Ювентус, защото обича Рома. А сега ръководството иска да го продаде, независимо от подписания с него четиригодишен договора. Не мога да си обясня случващото се", допълва агентът на Бориело.

 

  Сподели
121