Милан оцеля срещу Удинезе, рефер бе главното действащо лице


FUTBOL-TV

Милан оцеля срещу Удинезе, рефер бе главното действащо лице

Милан оцеля срещу Удинезе в домакинската си среща от 8-ия кръг и успя да спечели с 1:0 с гол на Самуел Чуквуезе в 13-ата минута след подаване на Кристиан Пулишич. Но в главно действащо лице в срещата се превърна съдията Даниеле Кифи, който отмени две попадения за гостите и показа червен картон на Тиджани Райндерс от Милан.

Новата атака, поставена днес от треньора Пауло Фонсека започна да работи добре и създаде почти веднага попадение. Ноа Окафор проби от ляво, върна топката към Пулишич, който продължи към Чуквуезе и нигерийският нападател се разписа за първи път през годината с левия крак. Минути по-късно Алваро Мората можеше да удвои, след като стреля с глава, а вратарят Мадука Окойе спаси.

Но срещата се промени драстично в 29-ата минута, когато беше отстранен Райндерс. Санди Ловрич получи дълга топка от Яка Бийол, подгонен от Тиджани Райндерс, който обаче в опита си да го спре, го съсече в глезена. Изглеждаше неволно, но въпреки това спъна Ловрич, когато той беше на добра позицая да стреля във вратата. Но макар и да бяха с десет души, домакините бяха близо да удвоят преднината си, но Окойе направи сензационна реакция, спасявайки първо изстрел на Пулишич, а след това и Ейбрахам.

Гостите бяха овладели положението и атакуваха, за да търсят изравняване. И вероятно бяха близо до това, след като в 95-ата минута бившият нападател на Лудогорец Кристиан Кабаселе прати топката във вратата след продължително меле. Въпреки това, след дълъг преглед на системата за видеоповторения (ВАР), реферът го отмени, преценявайки как пръстите на краката на Екеленкамп бяха в засада.

В крайна сметка съдията Кифи удължи добавеното време от 5 на 12 минути, а опитите на Удинезе да вкара изравнителен гол не се увенчаха с успех.

  Сподели
34