Милан ще прекърши Удинезе


Н. Гавазов

Милан ще прекърши Удинезе

Милан - Удинезе

Стадион: "Сан Сиро", Милано

Дата: 19.10.2024 г.

Час: 19:00

Съдия: Даниеле Чифи

Милан посреща Удинезе в събота вечер и ще се опита да заличи изоставането с две точки от своя утрешен съперник.

Малко след като претърпя втора загуба в Шампионска лига в два мача, Милан пътува до Тоскана за сблъсък с Фиорентина по-рано този месец, продължавайки с лошото представяне навън.

"Росонерите" изостанаха, когато халфът на Виола под наем Ясин Адли отбеляза срещу своя клуб-майка и въпреки че Кристиан Пулишич продължи впечатляващата си серия от голове, за да изравни, миланци в крайна сметка напуснаха "Артемио Франки "с празни ръце след поражение с 2-1.

Тази неуспех доведе до внезапно спиране на тяхната поредица от четири мача без загуба в Серия А, което също потвърди известна нестабилност навън - за разлика от това, те са непобедени в три състезания в лигата у дома този сезон.

Наистина отборът на Пауло Фонсека постигна последните си две победи, без да допусне гол, което означава, че Милан вече може да запази суха мрежа в три последователни домакински мача за първи път от средата на 2022 г., което може би ще успокои критиците на новия им треньор.

С експертите, които продължават да подчертават недостатъците в отбраната на отбора му, Фонсека не може да си позволи нов пропуск този уикенд, когато загубата би означавала, че Милан ще запише пет поражения от първите си 10 мача във всички състезания - само два пъти преди това се е случвало през последните 80 години.

Следователно повторението на драматичната победа с 3-2 в Удине от миналия сезон би помогнало за облекчаване на напрежението върху португалския специалист.

Разбира се, намиращият се във форма Удинезе ще има други идеи, като например да повтори невероятната победа, когато за последно срещна Милан на "Сан Сиро" - успех с 1-0 през ноември миналата година.

Спечелването на последователни мачове като гост срещу "росонерите: за първи път би продължило превъзходното начало на сезона за тим, който сега се ръководи от Коста Руняич, след борба за оцеляване през миналия сезон.

Връщайки се към успешната битка на Удинезе за оцеляване в Серия А, те спечелиха шест от последните си 10 мача в лигата - което е толкова, колкото и в предишните 46 - и Руняич ръководи четири от тези срещи.

Добавено към няколко победи в Купата на Италия над съперници от второ ниво, това прави отличен старт на времето му в Удине, където фриулани победиха Лече последния път, благодарение на пряк свободен удар на Джордан Земура.

Това ги остави да заемат пето място с 13 точки, само на три зад лидера в таблицата Наполи - и пред могъщия Милан преди отборите  да се срещнат този уикенд.

Тъй като защитникът Тео Ернандес трябва да изтърпи наказание, след като бе изгонен дълбоко в добавеното време срещу Фиорентина, наставникът на Милан Пауло Фонсека ще бъде принуден да направи поне една промяна в доста уреден състав.

Рубен Лофтъс-Чийк се завърна във форма след проблем с флексора, но Марко Спортиело (ръка), Исмаел Бенасер (глезен), Алесандро Флоренци и Давиде Калабрия (прасец) все още са извън терените поради контузия.

Кристиан Пулишич със сигурност ще започне в атаката.

За първи път досега Пулишич вкара в четири поредни мача от лигата, а само петима играчи на Милан са опъвали мрежата в пет последователни мача от Серия А по време на ерата на трите точки за победа. Американската звезда може да се присъедини към знаменит състав, включващ Оливие Жиру , Златан Ибрахимович (два пъти), Пипо Индзаги , Андрий Шевченко (два пъти) и Джордж Уеа .

Междувременно италианският нападател Лоренцо Лука и френският нападател Флориан Товен са най-резултатните играчи на Удинезе през този сезон, като всеки отбеляза по три пъти досега.

Последният ефективно спечели шест точки на отбора си, благодарение на три гола и асистенция.

Между другото, само Леао е извършил повече дрибъли (16) от Товин (13) в италианския висш дивизион.

Той се завърна в игра след кратко прекъсване, както и дуото в полузащитата Мартин Пайеро и Санди Ловрич , но Алексис Санчес трябва да изчака още известно време, за да направи втория си дебют за фриуланите поради контузия на прасеца.

Проблемите в отбрана винаги са измъчвали  отборите на Пауло Фонсенка, но от друга атаката е компенсирала срещу по-скромни съперници, особено на домашен терен. Удинезе в тази си форма може да даде битка на всеки от грандовете, но съветът ни е да се доверим на миланци.

Прогноза: Милан – Удинезе 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Удинезе (Коста Руняич)
 
Окойе
   
Кабаселе
Биджол
Джанети
Ехизибуе
Ловрич
Карлстрьом
Екеленкамп
Земура
Товин
Лука
Ейбрахам
Леао
Мората
Пулишич
Райндерс
Фофана
Терачиано
Томори
Габия
Емерсон
   
Менян
 
Милан (Пауло Фонсека)

Обоснована прогноза: Милан - Удинезе 2:1

  Сподели
14