Фиорентина ще отмъкне точка срещу Милан


Н. Гавазов

Фиорентина ще отмъкне точка срещу Милан

Фиорентина - Милан

Стадион: "Артемио Франки", Флоренция

Дата: 06.10.2024 г.

Час: 21:45

Съдия: Лука Пайрето

Изправяйки се след контрастиращи резултати в Европа, Фиорентина и Милан ще се срещнат на "Артемио Франки" за двубоя от Серия А в неделя вечер.

След като достигнаха до финал през последните две години, Фиорентина бе фаворит срещу уелските аутсайдери Ню Сайнтс, когато стартираха последната си кампания в Лигата на конференциите в четвъртък, въпреки че това отне повече от час, за да падне крепостта на съперника.

Ячин Адли откри в 65-та минута, преди Мойс Кийн ефективно да спаси точките скоро след това, обръщайки рикошетен удар от близка дистанция.

Що се отнася до вътрешното първенство, формата на Фиорентина е непостоянна, откакто Рафаеле Паладино пое поста от бившия шеф Винченцо Италиано.

"Виолетовите" не успяха да спечелят нито един от първите си четири мача в Серия А, преди да победят Лацио до края на септември, а скучното равенство в дербито с тосканския съперник Емполи доведе до повече разочарование миналия уикенд.

Случилото се на "Стадио Кастелани" остави Фиорентина да заема 11-о място в класирането , средно малко над една точка на мач.

Независимо от това, те са трудни за побеждаване на родна земя от известно време, като загубиха само един от последните си 11 мача във Флоренция - срещу не друг, а срещу Милан през март.

Тази загуба с 2:1 всъщност бе втората за тосканци срещу "росонерите" през миналия сезон, а като цяло Милан спечели шест от последните си осем мача от Серия А срещу домакините в неделя.

Въпреки че "росонерите" влизат в уикенда без загуба в четири мача в лигата - най-забележително слагайки край на доминацията на Интер Милано в дербито - те не успяха да възпроизведат такава форма срещу опоненти от най-висока класа в Европа.

Подложен на няколко тежки изпитания в Шампионска лига, отборът на Пауло Фонсека първо беше победен у дома от Ливърпул, след което загуби от германския шампион Байер Леверкузен във вторник вечерта.

Милан вече спечели само девет от последните си 33 мача на елитно ниво, въпреки че стигна до полуфиналите през 2023 г., и те имат много да наваксват, ако искат да си осигурят заветното класиране в топ 8 в новия фаза на лигата.

Обратно на вътрешната сцена, "росонерите" са пети след шест мача от Серия А, след победата с 3:0 над Лече миналата седмица, с голове на Алваро Мората , Тео Ернандес и Кристиан Пулишич.

Фиорентина ще се завърне в пълен състав в неделя вечерта, след като Паладини бе променил изцяло отбора в четвъртък.

Дефанзивното трио Лука Раниери , Пиетро Комуцо и Лукас Мартинес Куарта ще се завърне, след като изтърпяха наказания от УЕФА, което увеличава възможностите на Паладино, но хърватският централен защитник Марин Понграчич отново е изключен поради проблем с бедрото.

Междувременно Милан използва силен тим в Леверкузен, и се очакват малко промени за последния им мач преди международната пауза.

Тами Ейбрахам и Алваро Мората или ще се борят за едно място, или ще обединят сили в атака, но Рафаел Леао и Кристиан Пулишич със сигурност ще участват в последната третина.

Леао вкара първия си гол за Милан срещу Фиорентина през 2019 г. и също така намери мрежата в последните си три мача в лигата срещу тях; междувременно, номинираният за "Играч на месеца в Серия А“ Пулишич отбеляза гол във всяка от последните си три изяви във висшата лига.

Марко Спортиело (ръка), Исмаел Бенасер (глезен) и Алесандро Флоренци (ACL) са извън игра, но капитанът Давиде Калабрия се завръща в игра след преодоляване на мускулна контузия.

Въпреки че формата на Милан на вътрешния терен е във възход, Фиорентина рядко губи в Тоскана и би трябвало "виолетовите" да могат да устоят на своите гости.

"Росонерите" все още са уязвими отзад, така че домакините имат шанс да отбележат поне веднъж и да добавят още една точка към скромния си резултат от Серия А.

Прогноза: Фиорентина – Милан 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
21