Юве ще прегази Каляри


Н. Гавазов

Юве ще прегази Каляри

Ювентус - Каляри

Стадион: "Алианц", Торино

Дата: 06.10.2024 г.

Час: 13:30

Съдия: Ливио Маринели

След поредни победи далеч от дома, Ювентус се завръща в Торино в неделя, когато ще бъде домакин на борещия се за своето оцеляване в Серия А Каляри.

Демонстрирайки издръжливостта си при режима на старши- треньора Тиаго Мота, Ювентус успя да се върне от изоставане с 2:1 с 10 играчи, за да осигури максимален брой точки във втория си мач от Шампионска лига, като звездният нападател Душан Влахович се справи с предизвикателството, отбелязвайки два ключови гола.

"Бианконерите" преобърнаха РБ Лайпциг при това на германска земя, въпреки че Бремер получи сериозна контузия в коляното през първите няколко минути и вратарят Микеле Ди Грегорио бе изгонен половин час до края.

Противно на шансовете, превъзходен удар на Влахович извади гостите над водата, преди резервата Серхио Консейсао да се впусне в соло пробив и да вкара за победата.

Юве преди това победи шампиона на Ередивизи ПСВ Айндховен с 3-1 и тези голове в Шампионска лига остават единствените, допуснати от тяхната дисциплинирана защита във всички състезания - въпреки че сега ще им липсва Бремер до края на кампанията.

Само Байерн Мюнхен е получавал средно по-малко изстрели в петте най-добри първенства в Европа, докато гигантите от Торино са допуснали по-малко изстрели към вратата (средно 1,3 на мач), отколкото всеки друг тим.

Включително победата с 3-0 над Дженоа миналата седмица, хората на Мота запазиха суха мрежа във всеки от първите си шест мача от Серия А, поставяйки нов рекорд за най-успешния клуб в Италия: само три отбора успяха да направят това във всичките си първи седем срещи и нито един от великия отбор на Милан през 1993-94 г.

Тъй като Юве спечели последните си седем срещи в първенството с Каляри на домашния терен – запазвайки пет чисти мрежи в процеса – те ще очакват да продължат в този дух в неделя и да влязат в добро настроение в международната пауза.

Общо Каляри загуби не по-малко от 12 от последните си 14 мача от най-високия дивизион срещу Ювентус, допускайки по два гола във всеки от последните четири.

Отборът на Давиде Никола ще пътува на север по този повод, след като най-накрая постигна победа в лигата, след драматичен изненадващ успех с 3:2 в понеделник над Парма, осигурена с голове на Надир Зортеа , Разван Марин и победителя в мача Роберто Пиколи .

Победата на "Стадио Тардини" издигна Каляри от подножието на таблицата и до 16-то място, с пет точки на таблото до момента.

Този скромен резултат все още е по-добър от двата последни два сезона на "рособлу" в Серия А, когато те бяха събрали само две точки на този етап от турнира.

В допълнение към победата над вероятния конкурент за оцеляване Парма, отборът от Сардиния също така завърши септември с прогрес в Купата на Италия, а техни съперници в 1/8-финалите ще бъде не друг, а Ювентус.

Медицинските тестове в средата на седмицата потвърдиха, че защитникът на Ювентус Бремер е претърпял контузия по време на победата на "бианконерите" в Шампионска лига над Лайпциг, така че бразилският национал ще бъде извън терена за няколко месеца.

Следователно Федерико Гати е настроен да си партнира с Пиер Калулу в отбраната на домакините, докато спечелилият мача от сряда Серхио Консейсао може да замени Нико Гонзалес , който също накуцваше.

Аркадиуш Милик избра да се подложи на операция поради дългогодишен проблем с коляното, но Тим Уеа може да се върне в отбора след контузия в глезена.

Без други подобни варианти, Душан Влахович е готов да започне отново, тъй като се среща с любимите си опоненти: сръбският нападател отбеляза шест гола в девет мача в лигата срещу Каляри, включително два преки свободни удара.

Междувременно гостите отново ще бъдат без Матеуш Виетеска , докато нападателното дуо Леонардо Паволети и Джанлука Лападула са под съмнение.

Това значи, че Роберто Пиколи и Зито Лувумбо могат да се появят в игра с подкрепата на Николас Виола или Джанлука Гаетано.

Като се има предвид лошата статистика на Каляри срещу Юве в Торино – домакините трябва да продължат забележителната си серия за чисти мрежи още 90 минути.

Ювентус изглежда е сериозен претендент за Скудетото този сезон, така че "бианконерите" едва ли ще позволят на сравнително скромен съперник да ги препъне в неделния обеден мач в Серия А.

Прогноза: Ювентус – Каляри 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
19