Бирхоф: На Милан му липсва креативност


Н. Гавазов

Бирхоф: На Милан му липсва креативност

Бившият нападател на Милан Оливер Бирхоф даде оценка на първите две срещи на "росонерите" в рамките на Шампионска лига за сезон 2024/25. Видният германец е цитиран от La Gazzetta dello Sport.

"Милан не бе толкова лош срещу Байер, особено през второто полувреме. Мисля, че равенството щеше да е по-справедлив резултат. "Росонерите" бяха твърде предпазливи през първото полувреме. Трябваше да използват контраатаките си по-добре, защото имаше отворени пространства. Мисля, че имаха възможности да създадат повече проблеми на съперника.

Липсва им малко креативност в атака. Моят Милан бе отбор, съставен от шампиони, побеждаващи със зрелищна игра. Това е различен отбор, но със сигурност са организирани и идеите им си проличаха през второто полувреме.

Новият формат може да им помогне да се възстановят. Нищо загубено, все още има 18 точки.

Календарът не помогна на Милан, защото Ливърпул и Байер Леверкузен са два силни съперника. Беше трудно да си представим две победи срещу тях, но ако Милан играе като през второто полувреме срещу Байер Леверкузен, те със сигурност ще преминат в следващата фаза. От този момент нататък обаче те не могат да грешат повече“, заяви Бирхоф.

Припомняме, че Оливър Бирхоф игра за Милан от 1998 до 2001 година. През това време той изигра 119 мача за "росонерите", като отбеляза 44 гола и направи 25 асистенции.

  Сподели
30