Ювентус и Наполи ще поделят точките


Н. Гавазов

Ювентус и Наполи ще поделят точките

Ювентус - Наполи

Стадион: "Алианц", Торино

Дата: 21.09.2024 г.

Час: 19:00 ч.

Съдия: Даниеле Довери

Два гранда от Серия А ще се изправят един срещу друг в Торино, когато Ювентус приема Наполи на Антонио Конте в събота вечер.

Докато Юве все още е непобеден и направи впечатляващо завръщане в Шампионска лига в средата на седмицата, гостите се възстановиха от поражението в първия кръг, за да съберат максимален брой точки от следващите си три мача.

Правейки своето завръщане в Шампионската лига след една година отсъствие, Ювентус се изправи срещу шампион на Ередивизи ПСВ Айндховен във вторник и въпреки загубата на статистиката си за чисти мрежи, хората на Тиаго Мота записаха победа с 3:1 на старта на турнира.

Кенан Йълдъз откри резултата в 21-та минута, преди головете на Уестън Маккени и Нико Гонзалес да приберат точките и дори допускането на гол в добавеното време не успя да премахне блясъка от изявената победа.

Юве започна сезона със стил под ръководството на новия наставник  Мота,  постигайки победи с 3:0, преди леко да се разпадне, записвайки последователни равенства 0-0 срещу Рома и Емполи.

"Бианконерите" записаха четири поредни чисти мрежи, за да започнат сезон в Серия А едва за пети път в историята, и с няколко нови попълнения, които се присъединиха към шепа млади звезди в техния отбор този сезон, те може да се борят за титлата.

Въпреки това, тези две патови ситуации от двете страни на международната пауза показват, че Ювентус изостава от Наполи с точка.

Юве спечели 10 от последните си 13 домакински мача срещу Наполи, включително успех с 1-0 миналия сезон, така че те ще се стремят да продължат в този дух този уикенд, когато един от техните велики треньори за всички времена се завърне в Торино.

Сред специалистите с поне 50 мача начело на "бианконерите", Антонио Конте (68%) е втори по отношение на процент победи във всички състезания. Освен това той е един от само шестимата треньори, които са надхвърлили 100 победи, докато са били с Ювентус.

След като преди това бе наставник  шеф на вечния съперник на Интер, това няма да е първото завръщане на Конте на стадион "Алианц" и той няма да има никакви сантименти, докато се опитва да създаде победа над бившия си клуб.

Наполи всъщност спечели шест от последните си девет мача срещу Ювентус в Серия А - толкова, колкото и в предишните 22 - и последните резултати предполагат, че този път могат да вземат максимален брой точки.

След колебливото начало на сезона - в който те току-що се измъкнаха в Купата на Италия и след това загубиха първия си мач в лигата с 3-0 от Хелас Верона - адзурите смениха предавките и сега заемат второ място в класирането с девет точки от възможни 12.

Три поредни победи - със средно три отбелязани гола на мач - доведоха до нарастване на оптимизма в Неапол, като последната беше победата с 4-0 над Каляри.

Хвича Кварацкхелия и Ромелу Лукаку бяха сред голмайсторите в Сардиния, а сега Наполи може да запише четири поредни победи в Серия А за първи път от началото на миналата година, когато отборът на Лучано Спалети си проправи път към Скудетото.

Предизвикателство за първото място през този сезон не е изключено, тъй като в допълнение към наличието на Конте на пейката, те могат да почиват през повечето седмици, след като не успяха да се класират за Европа в катастрофалната кампания 2023-24.

Изключение ще има следващата седмица, когато Палермо ще бъде домакин на Купата на Италия, но първо Наполи трябва да се опита да победи един от най-старите си врагове.

Тиаго Мота може да направи някои промени в състава си, тъй като Ювентус игра в средата на седмицата, като Хефрен Тюрам , Николо Фагиоли и Дъглас Луис са готови за повишение от пейката.

След като Федерико Гати излезе контузен във вторник, универсалният бразилски защитник Данило може да попадне в отбраната на домакините. Само бившият нападател на Наполи Аркадиуш Милик и Франсиско Консейсао определено са извън игра.

Със сигурност ще започне в предни позиции Душан Влахович, който ще търси втория си гол за сезона, докато се опитва да подобри слаб рекорд срещу съботните съперници: сърбинът отбеляза само веднъж за 516 минути игра срещу Наполи до момента.

Междувременно, новата атакуваща надежда на гостите, Ромелу Лукаку, намери мрежата и в двете си първи две изяви за клуба, но както във Висшата лига, така и в Серия А, белгийският нападател никога не е успявал да отбележи в нито една от първите си три срещи.

Той ще бъде подкрепян от Хвича Кварацхелия, но остава да се види дали Антонио Конте ще промени нещата в халфовата линия, след като шотландската двойка Били Гилмор и Скот Мактоминей направиха своя дебют от пейката миналата седмица.

След като се възползваха от цяла седмична подготовка, Наполи нямат контузии, които да ги притесняват, и могат да излязат с най-силната си стартова 11-ка.

Този мач обещава да бъде напрегната тактическа битка между двама добри треньора, които с всички сили ще търсят победата в събота вечерта.

Наполи направи най-много удари досега в Серия А (72), но Ювентус се изправи срещу най-малко удари (25) и може да очакваме равенство в това дерби.

Прогноза: Ювентус – Наполи 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Наполи (Антонио Конте)
 
Мерет
   
Ди Лоренцо
Рахмани
Буонджорно
Мацоки
Лоботка
Ангуиса
Спинацола
Политано
Кварацхелия
Лукаку
Влахович
Йълдъз
Купмайнерс
Гонзалес
Луис
Локатели
Камбиасо
Бремер
Данило
Калулу
   
Де Григорио
 
Ювентус (Тиаго Мота)

Обоснована прогноза: Ювентус - Наполи 1:1

  Сподели
141