Милан ще запише първа победа


Н. Гавазов

Милан ще запише първа победа

Милан - Венеция

Стадион:"Сан Сиро", Милано

 Дата: 14.09.2024 г.

Час: 21:45

Съдия: Давиде де Марко

Все още търсейки първата си победа за новия сезон в Серия А, Милан ще бъде под напрежение да спечели три точки в събота, когато посрещне Венеция на "Сан Сиро".

Завръщайки се от международната пауза само с две точки в кошницата си, Милан е с малко пред своите утрешни съперници, които имат само един гол и една точка досега.

След като вече нарастват спекулациите за негов възможен наследник в лицето на Макс Алегри и Томас Тухел, новият треньор на Милан Пауло Фонсека ще се стреми отчаяно да осигури първа победа в събота вечерта.

Неговото време на горещия пост на Сан Сиро със сигурност не оправда очакванията, тъй като след равенство с Торино в първия мач на Серия А - след като изоставаха с два гола до 89-ата минута - росонерите бяха победени от новака Парма.

А в последния кръг миланци след като изпуснаха преднината си срещу Лацио, успяха да избегнат загубата благодарение на зашеметяващ гол на Рафаел Ллеао.

Със сигурност остават опасенията относно крехката им отбрана и стигайки до края на управлението на Стефано Пиоли, тимът от Ломбардия е допуснал поне два гола във всеки от последните си пет мача, при ужасна средна стойност от 2,4 на мач.

Ако отново не успеят този уикенд, "росонерите" няма да успеят да спечелят нито един от първите си четири срещи от Серия А само за втори път от 65 години – и за първи път през този век.

Преди домакинството на Ливърпул в Шампионска лига следващата седмица се изисква по-сигурно представяне на "Сан Сиро", където Милан загуби само един от предишните си 13 домакинства срещу Венеция в Серия А.

Тази единствена победа като гост за венецианците беше през далечната 1942 г., докато последната им победа в лигата над Милан бе преди около 24 години.

И все пак, за да стъпят на краката си, откакто спечелиха промоция в плейофите на Серия Б, Венеция взе само една точка от три мача от елита досега, в допълнение към отпадането от Купата на Италия.

Победени от стария си наставник Паоло Виноло последния път, Лагунари загубиха с късен гол срещу Торино и отново не успяха да открият мрежата.

Магнус Андерсен всъщност изведе Венеция напред в началото на първия им сблъсък с Лацио, който те в крайна сметка загубиха с 3-1, но оттогава не са отбелязани повече голове.

Старши треньорът Еузебио ди Франческо има трудна задача да обърне нещата след тежко лято на трансферния пазар, но пропуканата защита на Милан може поне да помогне на неговия отбор да сложи край на тревожната голова суша.

След като се събра отново с бившия си играч от Рома в самия край на трансферния прозорец, наставникът на Милан Пауло Фонсека е готов да даде на Тами Ейбрахам първа поява в титулярния състав в събота, тъй като първият нападател Алваро Мората се завърна към пълна тренировка едва в сряда.

Докато испанската звезда се завърна от контузия на бедрото, Исмаел Бенасер и Алесандро Флоренци са аут за дълго време, а централният защитник Малик Тиау все още се бори с изкълчване на глезена.

Основният стрелец на Венеция, Джоел Похянпало , се завърна във форма точно преди почивката и сега финландският нападател ще търси първия си гол за сезона, след като вкара 22 пъти в Серия Б миналия сезон.

Бившият нападател на Интер Милан Гаетано Ористанио се завръща на Сан Сиро и вероятно ще започне в подкрепа на Похянпало, на върха на формация 3-4-2-1.

Тъй като американският национал Джанлука Бузио използва последните две седмици, за да се възстанови от контузия, Еузебио Ди Франческо може да има пълен състав, от който да избира.

Гостите също имат нестабилна защита, а това не е добре срещу играчи като Леао, Пулишич и други. Очакванията са Милан да доминира и да постигне първа победа при Фонсека.

Прогноза: Милан – Венеция 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Венеция (Еузебио Ди Франческо)
 
Йоронен
   
Идзес
Свобода
Сверко
Кандела
Дънкан
Кавиля
Зампано
Ористанио
Елертсон
Похянпало
Ейбрахам
Леао
Лофтъс - Чийк
Пулишич
Рейндерс
Фофана
Ернандес
Павлович
Томори
Калабрия
   
Менян
 
Милан (Пауло Фонсека)

Обоснована прогноза: Милан - Венеция 3:1

  Сподели
19