Верона – Юве: Труден мач за гостите


Н. Гавазов

Верона – Юве: Труден мач за гостите

Верона - Ювентус

Стадион: "Маркантонио Бентегоди", Верона

Дата: 26.08.2024 г.

Час: 21:45

Съдия: Антонио Гиуа

Хелас Верона и Ювентус ще се опитат да продължат с доброто си представяне на старта на кампанията, когато се изправят един срещу друг на "Стадио Бентегоди" в понеделник вечер.

"Бианконерите" започнаха по убедителен начин поредната си кампания за връщане на Скудетото. Торинци приеха новият член на елита Комо и не оставиха никакво съмнение в превъзходството си. Дебютантът Самуел Мбангула изстреля "бианконерите"  напред в резултата, предистарши-треньор Тиаго Мота.

Все още зает на трансферния пазар, тъй като ремонтът на Юве след Макс Алегри продължава, отборът от Торино показа ранни признаци на подобрение, като записа най-високата точност на подаванията в първия мач на Серия А (92%) и беше единственият отбор, който не се изправи срещу нито един удар срещу вратата.

Мота бе нает да върне както активния футбол, така и някои трофеи на най-успешния клуб в Италия, след като неговият отбор от Болоня изненадващо си осигури квалификация за Шампионска лига, като запази няколко чисти мрежи.

Новият му състав може да е впечатлил в първата вечер, но Юве със сигурност трябва да се заеме да поправи мрачен рекорд като гост, ако иска да се бори за титлата: те не успяха да спечелят нито един от последните си осем мача в лигата като гост, което е най-лошото подобно представяне на клуба от 1999 г.

Те обаче спечелиха четири от последните си пет двубоя срещу Хелас Верона, запазвайки суха мрежа при всяка победа - и хората на Мота ще бъдат запалени да продължат тази тенденция.

Въпреки това Хелас загуби само една от последните си 10 срещи в Серия А с Юве на "Бентегоди", където се радваха на блестящо начало на сезон 2024-25.

След като преди това излязоха от Купата на Италия на домашния терен срещу Чезена, сблъсъкът на Верона с водения от Антонио Конте Наполи предизвика известно безпокойство, но след като запази мача без гол до полувремето, те избухнаха след почивката.

Продължавайки добрия скорошен рекорд на трансферния пазар, Дайлон Ливраменто и Даниел Москера вкараха гол при дебюта си в лигата, като колумбиецът оформи дубъл в 75-та и 90-та минута на сблъсъка.

След като пое поста от обвързания с Лацио Марко Барони по-рано това лято, Паоло Санети ще се опита да задържи "мастифите"  във висшия дивизион за шеста поредна година и няма съмнение, че погромът над "партенопеите" ще помогне да бъдат спечелени скептично настроените фенове.

Включвайки края на миналия сезон, Верона вече са непобедени в три мача - изравнявайки най-добрата си серия от април 2023 г. - но те ще бъдат наистина подложени на изпитание в понеделник вечерта.

Тимъти Уеа и Кефрен Тюрам след като стартираха при победата над Комо миналата седмица, получиха травми и няма да играят във Верона, а Аркадиуш Милик все още е извън терена поради проблем с коляното.

Във всеки случай, последният е част от група, която се очаква да напусне Ювентус преди затварянето на трансферния прозорец, заедно с Тиаго Джало , Филип Костич , Артур и Федерико Киеза.

След дебютния си гол срещу Комо, възпитаникът Самуел Мбангула може да стане първият играч, отбелязал и в двете си първи две изяви в лигата за Юве след Карлос Тевес през август 2013 г.

Междувременно Верона трябва да направи поне една промяна спрямо първия мач, тъй като Суат Сердар получи контузия на бедрото миналата седмица - френският полузащитник Реда Белахян е най-вероятният негов заместник.

Паоло Санети също може да реши да смени нещата отпред, след като Даниел Москера отбеляза два пъти като резерва.

Друг нападател, дългосрочно отсъстващ Хуан Мануел Круз , е единственият друг липсващ играч за домакините.

Много интересен мач се очертава в топлата августовска вечер в Града на Ромео и Жулиета и поне за два часа романтиката ще отстъпи на заден план. Статистиката не е никак добра за гостите, освен това домакините са окрилени от победата над Наполи и ще се опитат да се надскочат и срещу друг именит съперник. Вън от съмнение е, че срещата е истинско изпитание за гостите и ще покаже способността им да се борят за титлата. Съветът ни е да се заложи на Ювентус, а при възможност за втори знак – "хиксът" е задължителен.

Прогноза: Верона – Ювентус 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ювентус (Тиаго Мота)
 
Ди Григорио
   
Данило
Гати
Бремер
Кабал
Локатели
Луис
Камбиасо
Йълдъз
Мбангула
Влахович
Москера
Лазович
Харуи
Ливраменто
Дуда
Белахяне
Фрезе
Давидович
Копола
Чачуа
   
Монтипо
 
Верона (Паоло Санети)

Обоснована прогноза: Верона - Ювентус 1:2

  Сподели
29