Индзаги: Всички в отбора са мотивирани


Н. Гавазов

Индзаги: Всички в отбора са мотивирани

Наставникът на Интер Симоне Индзаги призна, че се надява до края на трансферния прозорец клубът да привлече нов ляв халф-бек след травмата на Тейжон Бюканън. Той също така потвърди, че няма да разчита на Пьотър Зиелински и Стефан де Фрай в утрешното гостуване на Дженоа, което ще бъде първият мач на италианския шампион за новия сезон.

"Ще срещнем тим, за който си мисля, че е във форма, като също така разполага с отличен треньор. Там счупиха рекорд за сезонни абонаменти, така че атмосферата ще е гореща. Ние се подготвяме по най-добрия начин, въпреки че “Мараси" никога не е лесен терен. Подготовката ни беше доста добра. Всички са на разположение освен Жиелински, който ще си почине още няколко дни, и Де Фрай. Има големи емоции и гордост преди старта ни на сезона. Знаем какво постигнахме преди това. Въпреки някои трудности ние направихме капиталови печалби, като Интер остана конкурентоспособен в Италия и Европа, така че поздравления за директорите.

Момчетата тренират с усмивки, което означава, че работят по-добре. Всички те са мотивирани. Имаме същата отговорност като миналия сезон. Сред останалите има нови попълнения и треньорски смени, много отбори инвестират доста пари. Ние се справихме добре като запазихме същата структура от миналия сезон, като освен това взехме някои интересни играчи. Знаем, че трябва да направим още един трансфер предвид контузията на Бюканън. Днес разговарях с ръководството по тази тема. За мой късмет мога да разчитам на компетентни директори, които знаят, че трябва да добавим още един важен играч на тази позиция. Много отбори ще се опитат да спечелят Скудетото, мога да видя по-голямото качество. Всички топ отбори се подсилиха, като тимовете от средата на класирането също привлякоха отлични футболисти.

Нов нападател? Направихме някои размишления с клуба и решихме да си останем с настоящите петима нападатели. Знаем, че пазарът ще се развие до края на месеца, но в момента се чувстваме подсигурени. Имаме убедителна атака, като се опитваме да намерим ценен ляв халф-бек. Дали предпочитам нова титла, или финал в Шампионска лига? Това е класически въпрос, на който ми е трудно да отговоря от 22 април насам (когато Интер си гарантира Скудетото - б.р.). Трябва да помислим за преживените емоции, надявайки се да дадем повече от същото на нашите фенове. Горд съм с постигнатото, но отговорът не е лесен. Що се отнася до ШЛ, знаем, че тя ще се промени. Ще има още два мача в груповата фаза, които могат да нараснат до четири в случай на елиминационни плейофи. Подготвили сме се, знаейки, че мачовете ще са повече в сравнение с миналото", коментира Индзаги на днешната си пресконференция.

  Сподели
21