Алегри: Милан е фаворит за титлата


Н. Гавазов

Алегри: Милан е фаворит за титлата

Старши-треньорът на Милан Масимилиано Алегри е уверен, че воденият от него отбор знае какво е необходимо, за да запази титлата си в Серия А и добави, че основен конкурент за спечелването на Скудетото през новия сезон ще бъде Интер. Както е известно, „росонерите" завършиха миналогодишната си кампания на шест точки пред своя градски съперник и успешният специалист очаква поредната битка между двата милански гранда.

„Казах по-рано, че виждам Интер като най-опасните ни съперници за титлата в Серия А, но аз смятам, че ние сме фаворитите и съм уверен, че сме в състояние да спечелим две поредни титли - мотивирани сме да го направим", цитира La Gazzetta dello Sport думите на Алегри.

Треньорът призна също така, че воденият от него отбор няма амбицията да търси друг нападател и той е доволен от сегашното положение в тима.

„Ние нямаме нужда да създаваме резервни копия на Златан. Имаме си Пато, който постигна огромен напредък като нападател - движи се много добре и стана още по-опасен на върха на атаката", допълва наставника на Милан.

 

  Сподели
89