Интер и Анжи се договориха по трансфера на Ето'о


Н. Гавазов

Интер и Анжи се договориха по трансфера на Ето'о

Нападателят Самуел Ето'о ще напусне италианския футболен клуб Интер, за да се премести в руския Анжи Махачкала, съобщава новината Bloomberg, позовавайки се на изказване на главния изпълнителен директор на "нерадзурите" Ернесто Паолило. 30-годишният камерунски футболист се присъедини към Интер от Барселона през 2009 година и спечели с миланския гранд Шампионска лига, Серия А и Купата на Италия в първия си сезон на италианска земя, но въпреки това ще си тръгне Интер, който се опитва да продаде някои играчи в опит да намали бюджетния си дефицит.

"Ето'о напуска Интер и отива в руския клуб", цитира Bloomberg думите на Паолило.

По-късно на страниците на официалния сайт на „нерадзурите" се появи изказване на президента на клуба Масимо Морати, в което тай казва, че ръководството все още решава дали да приеме офертата, която според боса е „достойна" за играч от класата на нападателя.

В момента Интер е с дефицит от 69 милиона евро за 2010 година и другата звезда на отбора - Уесли Снайдер призна пред Algemeen Dagblat, че клуба се нуждае от пари, което предполага, че ще продава играчи.

Паолило не каза колко ще получат „нерадзурите" за Ето'о, но според Eurosport сумата, за която са се разбрали двата клуба е 30 милиона евро.

 

  Сподели
98