Наполи съгласува трансфера на защитник на Реал Мадрид


Н. Гавазов

Наполи съгласува трансфера на защитник на Реал Мадрид

Наполи е близо до придобиването на двама централни защитници. Журналистът Фабрицио Романо съобщава за това в социалната си мрежа X (преди Twitter).

Според източника неаполитанците са получили съгласие от Реал Мадрид за трансфера на испанския защитник Рафа Марин, който представляваше Алавес миналия сезон. Съобщава се, че споразумението между страните ще предвижда опция за обратно изкупуване. Условията по трансфера са договорени, испанецът ще премине медицински прегледи преди началото на предсезонната подготовка на новия си отбор. Мадридският клуб ще получи малко над 10 милиона евро за играча.

Отбелязва се също, че Наполи се е разбрал с Торино да придобие защитника на италианския национален отбор Алесандро Буонджорно , но не всичко е договорено със самия футболист.

В края на миналия сезон испанският централен защитник изигра 35 мача за Алавес във всички турнири, в които не беше ефективен. Очакваната цена на футболиста според интернет портала Transfermarkt е 7,5 милиона евро.

Италианецът Буонджорно изигра 31 мача за клуба през миналия сезон, като отбеляза три гола и направи една асистенция. Според интернет портала Transfermarkt пазарната стойност на бранителя е 35 милиона евро.

  Сподели
63