Алегри: Победата е заслужена


Н. Гавазов

Алегри: Победата е заслужена

Старши-треньорът на Милан Масимилиано Алегри остана изключително доволен от победата на неговия отбор над Интер с 2:1 за Суперкупата на Италия, заявявайки, че успехът е напълно заслужен. Както е известно, вчера двата милански гранда се изправиха един срещу друг на Националния стадион в Пекин и с гол на Уесли Снайдер в средата на първото полувреме Интер поведе в резултата. През втората част обаче, „росонерите" бяха по-добрият отбор и с голове на Ибрахимович и Кевин Принс Боатенг успяха да обърнат нещата в своя полза. Благодарение на своя успех, Милан вече има шест суперкупи във витрината, което е рекорд за Италия.

"Знаехме, че ни предстои труден мач. Не започнахме по най-добрия начин, защото Интер не ни позволи да задържаме топката, а и допуснахме гол във вратата си. След гола на Снайдер ние подобрихме значително представянето си и не позволихме на съперника да стигне до успеха. Ударихме греда и вкарахме два гола, но по-важното е, че не позволихме на съперника да се върне в мача", заяви Алегри на пресконференция след двубоя.

"Мисля, че си заслужихме победата. През второто полувреме ми хареса повече играта ни - бяхме по-активни и съперникът ни се оказа под сериозен натиск от наша страна. Именно такъв футбол искам да виждам в изпълнение на Милан. Но това е само един мач. Чака ни дълъг сезон и темпото трябва да бъде запазено. Важното е, че в отбора има онова настроение, което е необходимо, за да побеждаваш", допълва специалистът.

 

  Сподели
89