Милан - Интер: Анонс на Суперкупата на Италия


Н. Гавазов

Милан - Интер: Анонс на Суперкупата на Италия

Милан - Интер
Стадион: Национален стадион, Пекин
Дата: 06.08.2011
Час: 15:00
Съдия: Никола Рицоли


След по-скоро слаб, отколкото силен предварителен сезон, флагманите на италианския футбол в момента - шампионът на Серия А Милан и носителя на Купата на Италия Интер ще излязат един срещу друг в двубой за Суперкупата на Италия - за първи път в историята на турнира. В опит да се навлезе на азиатския пазар, италианската футболна федерация избра за пореден път да измести финала извън страната и по този начин, китайските фенове ще могат да се насладят на таланта на играчите на двата милански отбора. Много хора се питат, дали атмосферата по време на мача ще бъде толкова вълнуваща, както на „Джузепе Меаца", но ако съдим по това, как бяха посрещнати футболистите на двата отбора, няма причина да се съмняваме, че емоциите ще бъдат пренесени и на „Птичето гнездо" в Пекин.

Милан спечели през миналия сезон първата си титла в Серия А от седем години насам, с което наруши петгодишното господство на Интер. По време на предсезонната подготовка, Алегри реши да използва не само различни варианти на игра, но и нови футболисти, включително от резервния отбор. Поради това се получиха и подобни резултати - 12:0 срещу изпадналия от Серия D Солбиатесе, което е добре в морален аспект за тима, но от друга страна, четвъртото място на Audi Cup и пораженията от Байерн и бразилския Интернасионале доведе до загуба на част от доверието в отбора въпреки, че играчите, които участваха в турнира Копа Америка не бяха на разположение на своя треньор.
„Искаме да започнем сезона с победа и какво по-хубаво това да стане срещу Интер? Работихме усилено през последните две седмици и сме готови за битка. Срещу себе си имаме един труден противник, но ние сме свикнали на това", сподели Алегри на днешната си пресконференция преди мача.

Интер пристигна в столицата на азиатския гигант с най-смъртоносния си нападател за миналата година - Самуел Ето'о, който с двата си гола на финала за Купата на Италия и заедно с попадението на Диего Милито в допълнителното време на мача, „нерадзурите" победиха Палермо с 3:1. Новият старши-треньор Джан Пиеро Гасперини ще направи всичко възможно, за да победи отбора му в дербито със своя градски съперник, като по този начин, специалистът ще се надява да направи добро впечатление на своя президент Масимо Морати, още повече, че резултатите на „нерадзурите" по време на предсезонната подготовка не бяха никак добри - 0:0 срещу Галатасарай и 0:3 срещу Манчестър Сити.
„Това е първият път, когато стъпвам тук. За мен е чест да бъда в Китай и съм развълнуван от този факт. Но ние сме тук по една причина: очаква ни важен мач, който искаме да спечелим", заяви полузащитникът на Интер Уесли Снайдер.


Интересното е, че в групата на Милан за мача бе включено новото попълнение Тайво, който обаче няма да може да вземе участие в двубоя, поради наказание, наложено му за провинение в Лига 1, откъдето дойде. В Италия обаче останаха Мексес, Фламини, Индзаги, Ел Шараави и Одо. Формацията, която ще избере Алегри твърде вероятно е да бъде 4-3-3. Вероятен състав: Абиати; Дзамброта, Абате, Силва, Бонера; Ван Бомел, Гатузо, Зеедорф; Робиньо, Ибрахимович, Пато.

Интер пристигна в Китай без Майкон и Нагатомо. Любопитно ще бъде да видим какво би избрал Гасперини. Бившият наставник на Дженоа, в работата си на „Мараси" показа, че е привърженик на системата 3-4-3. При това положение, в защита ще видим Киву, Санети и Ранокия. Но аз силно се съмнявам, че специалистът би се спрял на подобен вариант, защото при него поне двама играчи от полузащитата ще трябва да подпомагат отбранителната линия на тима, което означава, че нападателите няма да могат да бъдат захранвани достатъчно добре с топки. Почти сигурно е, че специалистът ще се спре на това, което използваха неговите предшественици: 4-3-3, което е всъщност истинският образ на „нерадзурите" и където полузащитниците се чувстват много по-освободени. Вероятен състав: Сезар; Санети, Самуел, Ранокия, Сантон; Снайдер, Мота, Алварес; Ето'о; Пацини, Пандев.

Как би завършил този двубой? Най-лесно е да кажем, че Интер ще победи, но както всяко нещо, времената се променят и ако погледнем назад, ще видим, че Милан на два пъти през миналия сезон се наложи над своя градски съперник, благодарение на което спечели Скудетото. Няма причина, заради която отново да не гласуваме доверие на „росонерите", чиито фенове обаче не бива да си правят илюзията, че отборът им е напълно готов за големи предизвикателства, както например ШЛ. Въпреки това, аз предполагам, че ще се стигне до вълнуващо равенство в редовното време и в продълженията Милан ще победи.

Прогноза за: Милан - Интер 2:2


Последни 5 изиграни срещи:

Милан:

22 май Удинезе - Милан 0:0 (Серия А)
20 юли Милан - Кремонезе 4:1 (Приятелска среща)
20 юли Солбиатесе Арно - Милан 0:12 (Приятелска среща)
26 юли Байерн Мюнхен - Милан 6:4 (Приятелска среща)
27 юли Милан - Интернасионал 2:4 (Приятелска среща)

Интер:

14 юли Интер - Тренто 6:1 (Приятелска среща)
20 юли Интер - Кремонезе 4:1 (Приятелска среща)
24 юли Галатасарай - Интер 0:0 (Приятелска среща)
30 юли Интер - Селтик 2:0 (Приятелска среща)
31 юли Интер - Манчестър Сити 0:3 (Приятелска среща)


Досегашни срещи:

Милан - Интер

161 мача
51 победи за Милан
52 равенства
58 победи за Интер
Голова Разлика: 219:209 за Интер


Коефициенти от bet365:
Милан - 2.30
Равен - 3.20
Интер - 3.20

Коефициенти от Offsidebet:
Милан - 2.20
Равен - 3.20
Интер - 3.10

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
150