Ювентус обяви рекордни продажби на абонаментни карти


Н. Гавазов

Ювентус обяви рекордни продажби на абонаментни карти

Ювентус обяви на официалния си сайт, че клуба е продал до този момент 23 000 абонаментни карти за сезон 2011/12, което е истински бум, в сравнение с миналия сезон, когато бяха закупени едва 14 600 от ценните хартийки, както и предишните четири сезона. Миналогодишната кампания на „бианконерите" бе истински провал и в още отношение - те завършиха на седмо място в класирането и не успяха да се класират в нито един от европейските турнири.

Закупените сезонни билети представляват повече от половината от капацитета на новия стадиона на отбора - "Ювентус Арена", чийто места са за 41 000 зрители и който беше построен вместо разрушения "Деле Алпи".

След изпадането им в Серия Б заради скандала Калчополи, интересът към отбора спадна и торинци постоянно се бореха да поддържат постоянна посещаемост, но по всичко изглежда, че пристигането на новия наставник на тима Антонио Конте е предизвикало ентусиазъм и надежда за слава на отбора.

Юве стартира кампанията си в Серия А като гост срещу Удинезе на 28-ми август, а първият домакински мач на „бианконерите" ще бъде срещу Парма, на 11-ти септември.

 

  Сподели
94