Италиано обяви, че напуска Фиорентина


Н. Гавазов

Италиано обяви, че напуска Фиорентина

Старши -треньорът на Фиорентина Винченцо Италиано обяви, че напуска отбора в края на сезон 2023/2024 на италианската Серия А.

"Бяха три страхотни години, които ще ми позволят да си тръгна напълно различен от това, което бях, когато пристигнах. Тръгвам си с огромно преживяване, за което съм благодарен на клуба, играчите, които тренирах, и всички фенове на Фиорентина.

Пътуването за мен, дори и да не спечеля трофей, бе страхотно. Аз си отивам, но връзката, която създадохме, ще остане завинаги. Реших да напусна, защото когато достигнеш определено ниво и не можеш да стигнеш по-нататък и средата изисква повече от теб, тогава мисля, че е време да напуснеш. Трябва да обърнем страницата и да направим място за нови идеи и ново мислене – това казах на президента“, заяви Италиано, цитиран от Football Italia.

Винченцо Италиано пое Фиорентина през лятото на 2021 г. Под негово ръководство "виолетовите" изиграха 162 мача, като спечелиха 79, допуснаха 34 поражения и завършиха наравно 49 пъти. Фиорентина завърши последния сезон на италианската Серия А на осмо място, спечелвайки 60 точки след 38 мача.

  Сподели
90