Фиорентина със сладка победа над носителя на Лига Европа


FUTBOL-TV

Фиорентина със сладка победа над носителя на Лига Европа

Фиорентина се наложи с 3:2 като гост над победителя в Лига Европа - Аталанта. Срещата трябваше да се изиграе през март, но бе отложена заради инфаркта и последвалата кончина на изпълнителния директор на Фиорентина Джо Бароне.

 Андреа Белоти откри резултата още в шестата минута, след като засече с глава перфектно центриране на Кастровили. Само шест минути след това намиращият се в страхотна форма Адемола Луукман изравни.

 Николас Гонсалес се разписа с красив удар от воле за 2:1 в 19-ата минута. Джорджо Скалвини за втори път възстанови равенството в 32-ата минута. Той бе точен след силен удар по земя от над 20 метра. В добавеното време на първата част Белоти отбеляза втория си гол, възползвайки се от недобро изчистване от корнер. След почивката головете секнаха, макар да имаше едно-две добри положения.

Този двубой имаше значение само за отбора на Аталанта, който можеше да измести Ювентус от третото място в крайното класиране. Фиорентина нямаше как да се изкачи по-високо от осмото място, което заемаше и преди днешния мач, така че "виолетовите" отново ще играят в Лигата на конференциите.

  Сподели
85