Стартът на Серия А може да бъде отложен


Н. Гавазов

Стартът на Серия А може да бъде отложен

Президентът на профсъюза на италианските футболисти Дамиано Томази заяви, че първенството на страната, което е запланувано да започне на 27 август е твърде вероятно да не стартира, ако не бъде подписан нов договор с ръководството на Серия А, съобщава новината Sky Sport24. Както е известно, през миналия сезон на няколко пъти организацията на футболистите заплашваше със стачни действия, но до сериозни действия все пак не се стигна, след като на играчите бе обещано до началото на сезон 2011/12 договорът да бъде подписан.

Това обаче не се случи и едно от основните противоречия се явява въпроса, правилно ли е клубовете да забраняват на обявените за трансфер играчи да тренират с основната група.

„Този проблем се влачи още от миналия сезон. Зимата взехме решение да не стачкуваме, защото сезона беше в разгара си, но този път, ако не подпишем договора, първенството просто няма да започне. Ние искаме правата на играчите да бъдат закрепени с хартия, юридически, а не с празни обещания?, цитира Sky Sport24 думите на Томази

 

  Сподели
115