Пиоли се сбогува с Милан


Н. Гавазов

Пиоли се сбогува с Милан

Старши -треньорът на Милан Стефано Пиоли се сбогува с феновете на "росонерите" след мача от 38-ия кръг на Серия А със Салернитана (3:3).

"Изпитах емоции благодарение на нашите фенове, които са рядкост в кариерата на един треньор.

Те изпълниха сърцето ми с радост и удоволствие. Мога само да се гордея с това, което направихме заедно, за да останем завинаги в историческите книги на такъв престижен клуб. Този опит ме доведе дотук и искам да продължа да изграждам, ако имам възможност, нещо специално. Аз съм много взискателен човек, излизам от зоната си на комфорт. Знам какво да изисквам от клуба и играчите, знам какво е необходимо, за да вдигна отново нивото. Това е радостта от тази професия.

Бяхме най-младият отбор, спечелил Скудетото, и гледах как тези момчета стават мъже. Мога да кажа, че имам амбицията да опитам да повторя нещо специално. През последните седмици агентът ми се обади, казах му да не ми казва нищо, докато всички проблеми с клуба не бъдат разрешени. Мисля, че нещо може да се случи в следващите 10 дни. Трябва да намеря нещо, което да ме стимулира.

Мислех, че може да си взема почивка, защото идеята за пътуване и гледане на отбори може да ви помогне да се развивате, да продължавате да научавате нови неща. Не се чувствам уморен, но имам нужда от нещо убедително. Всичко се случва, епохи започват и свършват, не е лесно да издържиш толкова дълго, колкото аз. Мисля, че ще е по-добре за всички.

Уча английски, може би сега е подходящият момент за това. Ще видим всичко през следващите 10-15 дни, което може да е решаващо, но не изпитвам натиск да избера нещо конкретно, докато търся“, каза Пиоли, цитиран от Footbal Italia.

Припомняме, че на 24 май пресслужбата на италианския Милан официално обяви оставката на Стефано Пиоли от поста старши треньор на тима.

  Сподели
106