Юве уволнил Алегри, за да не му плаща неустойка?


Н. Гавазов

Юве уволнил Алегри, за да не му плаща неустойка?

Ювентус уволни старши- треньора на отбора Масимилиано Алегри , като посочи като причина неадекватното му поведение на финала за Купата на Италия, за да не му плати неустойка от 9 милиона евро, съобщава Football Italia.

Според източника, уволнението на Алегри поради неадекватното му поведение законно позволява на клуба от Торино да не му плаща заплати за цялата следваща година. Припомняме, че договорът на италианския специалист бе валиден до лятото на 2025 година.

В 90+3-ата минута на финалния мач за Купата на Италия с Аталанта (0:1) Алегри остана крайно недоволен от факта, че реферът на срещата Фабио Мареска не записа веднага нарушение на защитника на Ювентус Бремер. След това италианският специалист скъса якето си, изтича до резервния рефер и започна да му крещи в лицето, за което получи червен картон.

Съобщава се също, че след мача, в стаята на трибуната, Алегри е заплашил италианския журналист Гуидо Вачаго, представляващ Tuttosport. Той го заплаши с убийство, ако изданието "не пише истината“.

  Сподели
170