Савичевич: Вучинич е един от най-добрите играчи в света


Н. Гавазов

Савичевич: Вучинич е един от най-добрите играчи в света

Президентът на футболната федерация на Черна гора и бивш плеймейкър на Милан - Деян Савичевич се изказа много ласкаво относно трансфера на Мирко Вучинич в Ювентус. Както е известно, в събота представители на Рома и „Стара госпожа" се разбраха относно трансфера на черногорският национал, който според La Stampa ще струва на „бианконерите" 15 милиона евро и снощи Вучинич пристигна в Торино, където днес се подложи на задължителните медицински прегледи.

Очакванията са до края на деня или най-късно утре Ювентус да обяви официално за успешният край на сделката, която на практика е факт още от събота.

„Това е много добра покупка. Мирко е много силен футболист и е сред петте най-добри в света на този пост. Той можеше да отиде в Челси или Юнайтед, защото той заслужава наистина да играе в топ-отбор. Но аз се радвам, че той избра Ювентус. Знаем, че историята е съставена от цикличност и Милан също се намираше в затруднено положение. След няколко трудни сезона Ювентус се изправя и аз съм сигурен, че ще възвърне своето величие. Мирко постъпи правилно, че напусна Рома , защото нямаше никакъв смисъл да остава там. Уверен съм, че феновете на „бианконерите" ще го приемат, а легендарната черно-бяла фланелка ще го мотивира допълнително да даде всичко от себе си", заяви Савичевич.

 

  Сподели
90