Милан няма да сгреши срещу Каляри


Н. Гавазов

Милан няма да сгреши срещу Каляри

Милан - Каляри

Стадион: "Сан Сиро", Милано

Дата: 11.05.2024 г.

Час: 21:45 ч.

Съдия: Симоне Соса

Милан, който си осигури участие в Шампионска лига, ще се опита да добави още три точки, когато в събота вечер приеме борещия се за своето оцеляване Каляри.

Милан е на второ място със 71 точки, на 18 точки зад класиралия се на първо място Интер. Петият Аталанта изостава с 11 точки от "росонерите". Милан заслужи само точка в последния си мач от Серия А, като направи 3:3 у дома срещу Дженоа, удължавайки безпобедната си серия до четири (Победи 0 Равенства 3 Загуби 1).

Последният мач на Каляри в Серия А доведе до равенство 1:1 срещу Лече в "Унипол Домус", за да удължи безпобедната си серия до четири (Победи 0 Равенства 3 Загуби 1), оставяйки ги на 15-то място на 33 точки. "Сарди" са само на три точки от опасната зона с три оставащи мача.

Предишният мач от Серия А между двата тима завърши с победа 3:1 на Милан. Ноа Окафор удари първи за "росонерите" в 40-ата минута. Фикайо Томори и Рубен Лофтъс-Чийк също бяха на прицел. Зито Лувумбо се разписа за "Сарди" в 29-ата минута.

В директните двубои Милан надделява над Каляри, непобеден в последните си 11 мача от Серия А (Победи 9 равенства 2 загуби 0). Каляри търси първата си шампионатна победа в мачове между двата тима от май 2017 година.

Увеличавайки възможностите на Стефано Пиоли, Милан може да се обърне към капитана Давиде Калабрия - който вече изтърпя два мача наказание за червения си картон срещу Интер - и Юнус Муса също се завръща в игра след наказание за един мач.

Въпреки това, вратарят Майк Мейнян се присъединява към дуото халфове Томазо Побега и Рубен Лофтъс-Чийк в лазарета поради контузия, докато датският защитник Симон Кяер все още се бори със здравословен проблем.

Докато Милан ще се подсили с двана след наказанието им, Каляри трябва да се справи без Томазо Ауджело и Джанлука Гаетано поради дисциплинарни причини този уикенд.

Николас Виола и Марко Манкосу отново са изключени от игра поради контузия, но централния защитник Йери Мина трябва да стисне зъби от болката от проблем с прасеца.

Ветеранът нападател Леонардо Паволети вече е на разположение, след като прекара известно време отстрани със счупен крак, но Клаудио Раниери вероятно ще избере предните си двама от Джанлука Лападула , Зито Лувумбо и Елдор Шомуродов.

На родна земя този сезон Милан има 11 победи, три равенства и три загуби в 17 състезания от Серия А. Каляри ще се стреми да се справи с лоша серия от резултати далеч от дома през този сезон с пет равенства, 11 загуби и само една победа в състезанията за гостуване в лигата.

Домакините губят мотивация с наближаването на края на сезона, но пък "росонерите" едва ли ще се препънат срещу един от аутсайдерите в турнира.

Прогноза: Милан – Каляри 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Каляри (Клаудио Раниери)
 
Скуфет
   
Запа
Досена
Мина
Азци
Мукумбу
Сулемана
Нандес
Ористиано
Лувумбо
Лападула
Жиру
Леао
Пулишич
Чуквезе
Рейндерс
Бенасер
Ернандес
Томори
Габия
Калабрия
   
Спортиело
 
Милан (Стефано Пиоли)

Обоснована прогноза: Милан - Каляри 2:1

  Сподели
161